Min första tårta

Men alltså hallååå.. vart har du tagit vägen Alvert? Nejnej jag har inte glömt bort er utan har bara haft en massa saker att göra. I fredags hade vi ju, som jag skrev i förra inlägget, fest. Födelsedagsfest närmare bestämt. Jajjemen, idag är min sista dag som 21-åring och det känns faktiskt rätt skönt att få bli ett år äldre.
 
Hur som haver så bestämde jag mig som ni vet för att bak en tårta som vi kunde bjuda på. Perfekt läge att få testa mina tårtbakningsskills inför Vincents kalas. Jag ville göra det ordentligt med lock och allt och insåg ganska snabbt att det hela skulle bli ett flerdagarsprojekt. Satt t.ex. flera timmar och trixade med att färga marsipan, kavla och dekorera.. *puuh*.
 
 
Resultatet blev dock väldigt bra. I alla fall för att ha varit första gången. Köpte färdiga bottnar (skall baka eget till Vincents kalas) och fyllde med dumlefluff, färska jordgubbar och jorgubbdmousse. Blev aningens söt (enligt mig) men annars väldigt mumsig. Rätt så fin tycker jag också att den blev trots att den inte riktigt blev som jag föreställt mig. Ska allt våga mig på att göra ettårstårta.
 
 
Festen blev givetvis också väldigt lyckad och vi hade det så trevligt. Så härligt att ha så goa vänner runt sig. Som ni kanske förstår var jag därför, av flera skäl, väldigt trött igår och vi tog det lugnt hela dagen och hängde med Vincent som varit med mormor över natten. Idag känner jag mig lite mer utvilad och lillen bjöd på sovmorgon till 9 vilket verkligen är lyx. Gick upp och gjorde amerikanska pannkakor till oss alla tre och nu sitter jag alltså här, med en skål galiamelon, och catchar upp.
 
Nu har jag dessutom semester i en hel vecka! Obetald i och för sig men det känns verkligen helt underbart att få hänga med min härliga familj hela veckan. Det är värt varenda krona. Vi börjar som sagt med lite födelsedagsfirande och så åker vi en sväng till Bosared också. Resten är ett oskrivet blad som jag hoppas vi kan fylla med en massa härligt.
 
Nu skall jag gå och söva trött bebis!
 
 
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: