Julpyssla med Alvert - Gör din egen paketrosett

Kickar igång december med en liten miniserie med julpyssel här i bloggen. Passar ju väldigt bra att dra fram stora pyssellådan när det bara regnar och blåser utomhus. Testar ni något av "mina" pyssel får ni gärna länka i kommentarerna/skicka instadirect/tagga min instagram (alvert1993) så jag får se era alster.
 
 
Idag tänkte jag visa er hur man gör en paketrosett som gör det där lilla extra för dina inslagna julklappar. Det är inte svårt när man väl vet hur man gör men skall försöka så gott jag kan att guida er igenom, steg för steg. Jag använder mig av nål och tråd men vill man går det säkert också bra med dubbelhäftande tejp eller limpistol.
 
Du behöver:
2 meter presentsnöre
Sax
Nål och tråd
Tejp
Något att mäta med
 
 
Klipp till 6 st 30 centimetersbitar av ditt presentsnöre och ytterligare en bit på 15 centimeter.
 
 
Vik dina 6 snören som på bilden nedan där ändarna precis överlappar varandra och fäst med en tejpbit på mitten. Det snöret som är 15 centimeter gör du en cirkel av och tejpar över skarven.
 
 
Vik in snöret över tejpen på ena sidan så att du får något som ser ut ungefär såhär. Den sidan du vikt in kommer att vara uppåt i rosetten.
 
 
Ta nu din nål och tråd (ta lång tråd då det blir enklare att hålla isär alla loopar) och börja trä igenom den tejpade mittendelen på alla loopar från undersidan (den sida som du inte vek).
 
 
När du kommer längst upp trär du genom tejpen på ringen underifrån och sedan, genom ett nytt hål, vänder du tillbaks ner igen. Trä sedan nålen och tråden genom samma hål du kom upp i den tejpade delen på looparna (nu alltså uppifrån och ner).
 
 
OBS! I sista loopen trär du återigen igenom tejpen men vid sidan av det första hålet
 
 
Dra nu försiktigt åt snöret så att alla looparna ligger tätt och knyt sedan och klipp av trådarna. Looparna faller automatiskt snyggt i förhållande till varandra men, eftersom vi använder oss av tråd och inte lim, har vi möjlighet att efterjustera om något hamnat snett.
 
 
Tadaa!! Nu kan du ta rosetten och fästa med dubbelhäftande tejp på ditt paket. Vill du ha en mindre rosett är det bara att ta kortare paketsnörsbitar. Tänk dock på att du kanske får dela tejpen på mitten eftersom en liten rosett tenderar att bli ganska så platt med en bred tejp mitt på varje loop.
 
 

Postat av: angelicasvarld.blogg.se

Men vilket super tips!! Ska helt klart prova!

PS - du missar väl inte att tävla i min härliga julkalender med priser för tiotusentals kronor !!

Svar: Tack! Skall absolut in och kika :) kram
Alvert

2015-12-05 @ 11:31:23
URL: http://angelicasvarld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: