Mammahäng och barnvagn på stan

Idag gav jag och V oss ut i regnet för att åka bussen in till stan och fika med lite nya mammor. Ännu en gång så hakade jag på Elin som är med i några facebookmammagrupper och det var lika trevligt även denna gång.
 
Ett litet minus går ju givetvis till vädret idag men på något sätt så är det ju också rätt mysigt. Regnet och löven på träden som skiftar färg. Jo men visst har hösten sin charm allt. Jag är ju inte en sån människa som är överförtjust i allt vad kyla och mörker heter så jag fasar väl lite för de kommande kalla månaderna men man får göra det bästa av det hela med mycket levande ljus och mysiga halsdukar och koftor.
 
    
 
Ok tillbaks till mammagruppsträffen. Vi promenerade till ett fik i Linné som var ett litet himmelrike för oss småbarnsföräldrar. Där fanns lekhörna, barnstolar, mikro och en massa utrymme för barnvagnar att stå. Ett riktigt bra barnvagnshak helt enkelt. Tummen upp för nischade barnvänliga caféer. Det blir definitivt ett återbesök dit!
 
Annars så är tyvärr många ställen ganska dåliga på just barnvagnsvänlighetsbiten tycker jag. Inget man gått och tänkt på innan men nu när man tar sig fram med den i släptåg överallt så upptäcker man nästan hela tiden fel och brister. Höga trappsteg är ingenting jämfört med exempelvis de täta slussdörrarna på mc donalds (utan sån elektrisk dörröppnarknapp) eller caféer där borden står fastskruvade i marken så att man inte kommer emellan med vagnen. Dessutom är man ju i vägen exakt ÖVERALLT om man går in i exempelvis mataffären då många gångar är för trånga för att rymma barnvagn pluss en person på bredden (i alla fall på vårt lilla hemköp).
 
Efter fikandet och pratet oss mammor emellan gick vi en sväng förbi butiken Storken som hade utförsäljning på en massa barnpryttlar. Det mesta var det 20 % på och attans bananer att lönen kommer imorgon för annars hade nog en åkpåse fått följa med oss hem. Har spanat in en lääääänge (typ sen graviditetens början hehe) från elodie details (rättare sagt den här) men den kostar ju lite grann. Med 20 % rea så skulle dock t.o.m. jag kunna tänka mig att slå till. Får se om jag tar mig tillbaks dit någon dag eller om jag köper en åkpåse någon annan stans. Det måste vi ju ändå ha nu när det blir kallt liksom.
 
Nä med oss hem fick vi istället denna söta napphållare (också från elodie details) så nu blir Vincent riktigt fräsig!
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: