Gravid och läkarstudent

Om ni följer mig på instagram så såg ni säkert en bild jag la upp häromdan på framsidan av ett föreläsningskompendium. Jag skrev där att föreläsaren inlett föreläsningen med att säga att "hjärtmissbildningar är de vanligaste missbildningarna hos nyfödda/foster. Ser man detta på ett ultraljud och missbildningen är allvarlig kan mamman rådas till abort". 
 
Vi håller just nu på att läsa om embryologi och missbildningar i skolan nämligen och det är visserligen både intressant och inte särskilt svårt att begripa men man blir ju alldeles paranoid inför sitt eget ultraljud när man inser hur mycket som faktiskt kan gå fel.
 
Jag försöker att vara så lugn jag kan nu inför ultraljudet nästa fredag men som läkarstudent så kan man inte låta bli att fundera på allt som kan gå fel. De flesta barn som föds är ju friska mer eller mindre men jag kan inte hjälpa att oroa mig ändå. Gissar att det tillhör hela mammagrejen.
 
Nästa vecka börjar vi med dissektioner och även fast jag är lite nervös inför hela "gräva i en död människa"-prylen så känns det skönt att få fokusera på något annat än missbildningar hos foster.
 
Oj vilken uppsats det blev men jaja, nu sitter jag i alla fall på tåget hem efter att ha hämtat min nyabkursbok jag beställt på posten. Här ska pluggas!
 

Postat av: Elin

Hej! Hittade din blogg för några dagar sedan och tyckte det var lite kul att du beräknas föda bara någon vecka före mig och att du läser till läkare, är själv precis nyexad sjuksköterska.
Ännu roligare nu när jag insåg att vi bor typ 3 gator bort!
Går du på mvc här i Mölndal?

Svar: Nämen guud så roligt! Jag går faktiskt privat på barnmorskegruppen som ligger typ vid läppstiftet inne i stan.
Alvert

2014-02-13 @ 18:11:47
Postat av: Elin

Jaha okej :) vem vet, annars hade vi kanske hamnat i samma föräldragrupp! Tycker du barnmorskegruppen är bra? Blir det inte fruktansvärt dyrt när man går privat?

Svar: Nä mödravård är gratis i Sverige så de får inte ta betalt. Däremot kostar t.ex. Ultraljud om man vill göra det hos dem men det erbjuder även oss som alla andra att göra rul på östra. Vi fick dock göra ett ul på inskrivningen för 200 kr vilket var fantastiskt :)

Det enda negativa e väl då att det inte finns ordentliga mammagrupper utan man träffas några mammor på tre träffar med teman under graviditeten. Saknar väl det lite kanske ;) men annars är jag supernöjd
Alvert

2014-02-13 @ 19:53:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: