Gasig treveckorsbebbe

 
Idag fyller världens finaste tre veckor. Det är galet vad tiden går fort alltså. Idag har vi varit på familjerätten och skrivit på papper för vårdnad och faderskap och igår var vi på bvc och vägde lillskrutten som nu gått över 4kilosstrecket. Han är ett riktigt matvrak allt ;)
 
 
Att han växer och mår bra är det alltså ingen tvekan om. Redan sen födseln har han varit extremt stark i nacken och han följer föremål med blicken och tittar gärna på oss kortare stunder. Vi har fått många underbara "gaserimagen"-leenden och leenden i sömnen och jag längtar ihjäl mig efter det där första riktiga leendet.
 
Han skall dessutom gärna bäras med ansiktet ut från våra kroppar så att han ser vad som händer. Han tror nog allt att han är lite äldre än vad han är hihi.
 
   
 
Dessvärre har denna lilla glupska människa dragit på sig en lite extra känslig mage och han har mycket problem med gaser och magknip stackarn. Man blir så ledsen i hjärtat när man ser att ens barn har ont för man vill ju bara att han skall vara glad och nöjd. Just nu kör vi på minifom men idag påväg hem från familjerätten sprang jag in på apoteket och införskaffade sempers magdroppar som vi skall testa.
 
 
Hela denna magknipsgrej har gjort mig lite extra nojig för att ta emot besök och ge mig ut på äventyr. Att han dessutom fullkomligt ratar vagnen gör inte det hela mindre klurigt precis. Vi har därför hållt oss hemma/åkt ut på landet där både vi och han kunnat få lugn och ro.
 
Enligt bvc skall dock magen vänja sig vid att ta hand om mat vid tre månaders ålder så problemen för vår lille kille är förhoppningsvis högst tillfälliga. Sålänge fortsätter vi att hjälpa honom så gott det går och jag försöker undvika att äta saker som kan ge honom extra mycket gaser. Tips mottages gärna!!

Postat av: Ida

3e försöket att kommentera..
Testa att byta ut d dropparna mot sempers kombinerade mag och d droppar
Pysventiler funkar bra
Undvik lök, kål, nötter, choklad, kaffe, paprika, kolsyra, vitt bröd och sånt som är gasbildande. Vi befinner oss i samma magträsk :/
Man får göra sitt bästa för att lindra genom att bära och massera.
Intalar mig att det snart går över :)

Svar: Ja jag intalar mig väl också det. Det är vad alla säger i alla fall så man kan ju hoppas. Försöker hålla mig undan från allt som kan vara gasbildande och blir det riktigt illa får jag väl testa mjölkproteinfritt (verkar dock väldigt krångligt men vad gör man inte för de små). Pysventiler funkar för oss också på så sätt att det släpper ut gaser men han har betydligt mer gaser än vad vi får ut med dem tydligen haha. Tack för alla tips och lycka till med er magbebis!
Alvert

2014-08-22 @ 20:58:09
Postat av: malin nätynki

Sam va oxå lite gasig i magen i början och då hjälte just det du har köpt. Gillar han inte vagnen så införskaffa en bärsele eller bärsjal. Vi hade sjal de första 8-10 veckorna och nu har vi köpt en ergobaby som är skitbra. Och va inte rädd när han skriker. Låt folk titta, det är en bebis och dom skriker :) så bry dig inte. Börja att gå typ promenader i skogen så kanske han vänjer sig med vagnen. Tyvärr gillar inte vissa barn vagnen alls men då är som sagt bärsele super. Du kan ta lite olja och massera magen morgon och kväll, då brukar magontet lindras lite:)

Svar: Ja vi håller tummarna nu men det kunde ta någon vecka innan det gav effekt visst. Jag skall få en sjal av en bekant faktiskt och har spanat in ergon tidigare. Synd bara att de kostar en del de där bärselarna.
Jag gissar att självförtroendet kommer så småningom och att man slutar bry sig om vad "alla andra" tycker. Det är ju klart att han skriker liksom. Han gillar däremot babyskyddet så till bvc tog vi det istället för liggdelen och då var han betydligt mer nöjd. Han ska vara med helt enkelt!

Massage får vi prova. Ska man göra på något speciellt sätt?
Alvert

2014-08-22 @ 21:47:26
URL: http://majkii.blogg.se
Postat av: A

http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Behandlingar/Spadbarnsmassage-vid-kolik/

När började besvären? Bebisar kan reagera på D-vitamin eftersom det oftast är oljebaserat, går att leta efter vattenbaserat D-vitamin(D2) och sedan byta till oljebaserat(D3) igen efter att barnet blivit lite äldre och magen tål lite mer :)
Min första hade reflux(utan massa spyor och dålig viktuppgång) och skrek sig genom första året(18 timmar/dygn de tre första veckorna, sedan bara 8 i sträck i ett halvår, sedan fyra timmar innan läggdags i över ett år) och vi testade allt.
Andra barnet fick bråkig mage av D-vitamin, vägrar vagn och är allmänt ganska gnällig. Bärsele och en kolikgunga är vårt bästa köp.
Andra barnet är väldigt glupsk och min mjölk rinner för snabbt så han sväljer en massa luft, blir att rapa mitt i maten och vi får massera magen varenda dag.
Som tur blir det bättre med tiden :)

Svar: Det startade innan D-dropparna så jag gissar att det inte är dem. Vi har ju inte haft det lika illa som du (pepparpeppar) och som du säger så blir det ju bättre med tiden vilket tröstar en del. Vi lär oss ju dessutom knep fr varje dag som går hur vi skall trösta honom och hjälpa honom med gaserna. Min mjölk rinner också snabbt och jag använder amningsnapp så är lite orolig att han sväljer en del luft och dessutom är han extremt svår att få att rapa. Vi ska snart få en bärsjal som jag hoppas kommer vara en bra grej då han gillar att bli "studsad" upp och ner så då kan man ju gå runt och hoppa lite med honom i den. Testade även lite massage och han verkade gilla det så skall försöka få till det kanske två gånger om dagen. Om inte så är det ju väldigt mysigt :)
Tack för alla tips och råd! Vilken kämpe du är.. eloge till alla mammor med magbebisar alltså!
Alvert

2014-08-24 @ 14:11:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: