Ibland går saker bara fel

Förutom att hamburgarna blev perfekta och solen har gassat på (13 grader ute förut) så har min dag vart minst sagt positiv. En urladdad mobil sover nämligen lika stenhårt som jag gjorde tills jag vaknade till av mig själv 5 min efter att jag skulle vart på sjukhuset idag. Fick slänga mig in i bilen men det tog ändå 40 min att komma fram och hitta parkering (som jag förövrigt inte kunde betala då de inte tog VISA-kort). Med andan i halsen mötte jag upp de andra och gick iväg på rond.
 
Ronden var intressant men vi hann inte vara med så mycket och efter den fick vi varsin patient att prata lite med. För min del blev det mest diskussion om sveriges vårdsystem vilket kanske inte var så skoj. Jag älskar att prata med patienter det är inte det, men när man är tre dagar på sjukhuset på en termin vill man lära sig och se så mycket som möjligt.
 
På eftermiddagen gick jag och Henrik upp på Operation för att kolla på en robotstyrd operation. Ja det är en operation när kirurgen sitter inne i ett litet bås och styr 4 gigantiska armar med lite spakar. Vet inte om det var ett playstation eller ett xbox han hade faktiskt ;) Fick en liten flash back av spiderman filmen med  Dr. Octopus när jag fick se jättemaskinen stå framför patienten. Dock 2 minuter innan operationen äntligen skulle sätta igång var vi tvungna att gå för att sluta för dagen. Hade ju vart så kul att se Dr. Octopus in action.
Är alltså allmänt nere idag trots vädret och till råga på allt så skall jag sätta mig och plugga nu. Jag hoppas att morgondagen väntar med roligare saker.

Postat av: Jennifer

Vad coolt med robotstyrande operationsgrejer! :D

Svar: Ja det tyckte jag också! Blev sååå snopen när jag inte fick vara med mer än under sövningen av patienten :( Menmen, robotoperation lär jag få se någon annan gång
Alice

2013-04-17 @ 21:41:13
URL: http://wwwjennifers.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: