Vecka 36

Och så säger vi hej till vecka 36 så här några dagar i efterskott! Hade ju som jag skrev en rätt fullspäckad helg men mer om det i ett senare inlägg. Imorgon är det exakt 1 månad kvar till beräknad förlossning. 31 dagar. Sista månaden som mamma till bara ett litet hjärta. Är verkligen SÅ redo för att träffa vårt lilla busfrö där inne nu men samtidigt skall jag verkligen passa på och njuta av "lugnet" in i det sista för när bebis väl är här kommer förmodligen livet vara smått kaotiskt i några månader framöver. Nu är det dessutom bara 3 veckor kvar i skolan innan jag går på lite drygt ett halvårs mammaledighet. Känns helt galet!
 
Barnet:
Lillebror (som för övrigt fortfarande inte har något namn utan går under just namnet lillebror här hemma) väger ca 2,6 kg och är ca 47,5 cm lång. Det märks att han lägger på sig vikt snabbt just nu för det känns som magen växer så det knakar och det spänner verkligen i huden nu. Lillebror gillar trots det att trycka ut diverse kroppsdelar åt olika håll vilket inte alltid är så bekvämt och han ligger allt som oftast med sina små fossingar och sparkar ut mot min vänstra sida. Huvudet är ju fixerat i bäckenet sedan några veckor tillbaks nu och han finslipar det allra sista på utveckling av t.ex. hjärnan medan han ligger och gottar sig där inne.
 
Jag:
Har haft en riktigt bra vecka måste jag ändå säga. Visst känner jag mig fortfarande kolossalt stor och allt det där men jag upplever att psyket varit lite mer stabilt den senaste tiden vilket ju bäddar för att man orkar med allt det där andra fysiska. Har inte samma panik över att det är 100 saker kvar att fixa längre då vi kunnat bocka av en hel del både på bebislistan och huslistan nu, däremot kan jag känna mig rätt stressad över att jag vill hinna träffa vänner och familj nu innan bebis kommer. Helgerna blir liksom supersnabbt uppbokade trots att vi försöker hålla schemat tomt. Det känns så konstigt att säga till folk att "vi ses nästa gång efter bebisen kommit" för det ligger ju, enligt mig själv, fortfarande rätt långt fram i tiden. Samtidigt så får man påminna sig själv om att man kanske borde dra i handbromsen lite och faktiskt ta en hemmadag då och då utan att ha ett fullspäckat schema för att kunna vila upp sig inför den kommande sömnbristen. Eftersom jag räknar kallt med att just gå över tiden så kommer jag ha minst 10 dagar ledigt innan bebisen kommer (skriver hudtentan innan påsk precis) och då kanske jag både kan passa på att vila och boka in lite mysiga kompisfikor för att fördriva tiden. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: