Vecka 20

Det har blivit mycket inlägg om graviditeten det senaste men jag lovar er att det kommer lite annat framöver också! För mig är ju graviditeten och lilla lillebror i magen ständigt närvarande så då är det skönt att i alla fall få utlopp för lite av alla miljontals tankar här inne. Hoppas ni tycker om att följa vår resa! Här kommer i alla fall inlägget för vecka 20:
 
Barnet:
Barnet mäter nu hela 25,6 cm från huvud till fot och enligt min app (som jämför barn med frukter och grönsaker, lite konstigt ändå eller?!) så är han stor som en zucchini. Fram tills nu växer de flesta barnen lika fort men efter halva graviditeten så börjar skillnader framträda. Vissa barn blir långa och smala medan andra blir kortare och "knubbiga". Vincent var en lång och smal en så det är ju det jag ser framför mig nu, särskilt när jag vet att det är en liten lillebror där inne, men det skall bli otroligt spännande att få se hur denna lilla bebis ser ut. Svettkörtlar är färdiga nu även fast han inte kommer börja svettas förrän efter födseln. Lillebrors sinnen utvecklas och han kan känna smärta, hur sjutton nu man tagit reda på det? Dessutom kan han göra mer avancerad akrobatik som bakåtkullerbyttor.
 
Jag:
Jag känner mig så fantastiskt lyckligt lottad som bär på en till liten frisk pojke. Jag blev rätt chockad först när vi fick reda på att det var en kille just för att jag var så säker på att det var en tjej men för varje dag som går så känns det bara mer och mer självklart att det ju är en liten lillebror som skall få komma till vår familj. Är supersugen på att gå loss och köpa en massa kläder nu men jag försöker hålla mig tills vi åker till London nu i helgen.
 
När det kommer till graviditeten så mår jag fortfarande bra. Jag känner mig som en av de där jobbiga gravida kvinnorna som jag själv kände sånt avund för sist jag var gravid men jag njuter så länge det varar för man vet aldrig hur länge man får må bra. Det enda som stör mig är tröttheten som smugit sig på och jag hoppas som sagt att det vänder nu när jag börjat äta järntabletter. Har känt av lite mindre sparkar från lillkillen denna veckan men på ultraljudet så kunde man se att han låg med ryggen mot min mage så det kanske förklarar saker och ting. Förhoppningsvis gör han en av de där berömda bakåtkullerbyttorna snart så att jag får känna lite mer sparkar igen och även nyfikna vänner och släktingar som gärna också vill känna en spark.
 
Tycker att jag blivit så stor på bara några dagar nu om magen men det kanske bara är jag som inbillar mig. Vad tycker ni? Visst börjar det likna en riktig liten gravidkula?
 

Postat av: K

Ja, man ser verkligen hur lillebror växer inne i magen växer för varje vecka som går! Det ska bli spännande att höra dina tankar om hur du planerar uppehållet i din utbildning och när du tror att du är tillbaka i studier efter det. Du nämnde i en kommentar tidigare att ni har sparat pengar och att det är lättare nu när Tom har jobb men jag undrar generellt hur ersättningen ser ut för en student under föräldraledigheten och gynnas din ersättning från Försäkringskassan av att Tom har jobb. Hur har ni tänkt dela upp ledigheten`? Svara bara om du känner dig bekväm med det.

Svar: Ersättningen är verkligen inget att hurra över när man är student tyvärr, därav att vi sparat pengar. Har man inte jobbat minst 6 månader innan man börjar studera så hamnar man på lägsta föräldrapenningen vilket nu för tiden ligger på 250 kr/dag innan skatt. Det blir ca 7500 kr i månaden brutto lite beroende på hur många dagar i veckan man väljer att ta ut. Som du hör inga enorma summor pengar och t.o.m. studiemedlet känns som rena lyxen i jämförelse. Tyvärr gynnas det inte av att Tom jobbar däremot så är tanken att vi skall dela på föräldraledigheten så att jag bara är hemma i en termin (+ sommarlovet) och när Tom är föräldraledig så får han betydligt mer då det ju baseras på hans inkomst. Dessutom får man ju såklart barnbidrag på 1050 kr i månaden, icke att förglömma! Kan skriva ett inlägg om hur tankarna ser ut om föräldraledigheten lite längre fram. Min inställning den här gången är att ta det lite som det kommer, både vad gäller föräldraledighet och graviditet eftersom det alltid finns oförutsedda saker som kan hända och det är dumt att planera för mycket i förväg då. Stor kram!!
Alice Valfridsson

2017-11-17 @ 05:23:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: