Dags för rutinultraljud

Idag är det dags och herrejisses vad nervös jag är. Kunde knappt somna igår kväll utan hjärnan gick på högvarv. Är bebisen frisk? Ser allt ut som det ska? Kommer vi få reda på kön? 
 
Å ena sidan så skall det bli så så så kul att få se den lilla kickboxaren där inne men å andra sidan är jag livrädd för att något skulle visa sig vara fel. Givetvis har vi inte tid förrän efter att Tom slutat jobbet så jag får allt plågas av denna ovisshet i några timmar till. Det kommer bli en låååång dag!
 
Nu vill jag ha era sista gissningar. Blir det en lillasyster eller lillebror? Håll tummarna för oss idag att det går bra. Uppdaterar er senare ikväll om hur det har gått!
 
Jag precis innan vi skulle in på vårt första ultraljud i vecka 9. Ungefär lika nervös då som nu men då såg allt tiptop ut! 

Postat av: Rebecka V

Tjej 😊

2017-11-10 @ 10:10:11
Postat av: K

Hur många ultraljud är det vanligt att man gör numera? Du skriver att du gjorde ultraljud redan i vecka 9. Förr var det ultraljud vecka 16 och sen inget mer om allt såg bra ut. Vet du om alla sjukhus erbjuder föräldrarna att få veta vilket kön barnet? Är spänd på att få höra hur det gick för dig idag! Jag har ju tippat på en pojke och det grundar jag på att jag upplever att det är vanligast att man får två barn av samma kön. Spänningen stiger...

Svar: Det vanligaste är att man gör ett i vecka 18-20. Många gör dock nu för tiden ett KUB (kombinerat ultraljud och blodprov) i vecka 12 ca där man får en riskskattning för kromosomavvikelser. Vi gjorde inte KUB då det i västra götaland kostar en hel del om man är under 35 år men gjorde ett så kallat dateringsultraljud vid inskrivningen i vecka 9 för att se antal foster och hur långt gången jag var med tanke på att min cykel är rätt oregelbunden. Det var såå skönt att få bekräftat att det var en liten där inne och se hjärtat slå. Vad jag vet så får man oftast reda på kön om man vill men då får man säga till såklart.
Jag och pappa googlade faktiskt det där då vi också tycker att det verkar vanligare med två av samma kön men tydligen så finns det ingen statistik som talar för det. Det är lika troligt med en tjej som en kille vid varje graviditet. Vad som ligger i min mage avslöjar jag inom kort så håll utkik!
Alice Valfridsson

2017-11-10 @ 19:10:34
Postat av: Ellen

Tjej gissar jag. Men önskar er ett friskt barn som är människa i första hand, kram!

Svar: Givetvis är det det enda viktiga <3
Alice Valfridsson

2017-11-10 @ 20:40:24
Postat av: Anna

Glad att jag hittat din blogg! Jag går T2 och planerar att börja försöka bli med vårt första barn nästa år. Jag är dock lite nervös över hur det ska bli att plugga som gravid, trötthet, illamående och allt som kommer med en graviditet. Har även massa funderingar på den ekonomiska biten, hur det går att plugga med en bebis osv osv... men är framför allt väldigt peppad! Blir kul att följa din resa.

Svar: Nej men vad kul, välkommen hit! Det går alldeles utmärkt att plugga när man har barn, man måste bara prioritera lite annorlunda. Det som jag tyckt varit jobbigast är all VAB som man oundvikligen måste ta. Att plugga under graviditeten beror ju helt på hur man mår. Förra graviditeten mådde jag uselt och blev sjukskriven i vecka 19. Den här gången mår jag väldigt bra förutom trötthet och då har det gått bra. Vet även flera i min klass som är gravida/fått barn och det har gått bra för dem också. Det gäller bara att vara öppen för att saker kanske inte alltid går som planerat och att man kanske blir sjukskriven/är hemma längre än tänkt.
Den ekonomiska biten för oss har varit tuff då man ju inte får mammapeng att skryta om och min sambo blev arbetslös sist jag var gravid. Den här gången har vi sparat ihop en buffert och sambon har fast jobb med rimlig lön vilket gör att ekonomin kommer lösa sig fint. Det är att rekommendera att ändå ha en plan för det ekonomiska eftersom det verkligen inte är nått man vill behöva oroa sig över när man lever i sin bebisbubbla ;)

Kul att du är peppad, det kommer alldeles säkert gå strålande och det är verkligen fantastiskt med barn även fast jag ibland undrar hur jag får ihop mitt liv med alla sjukdomar och studiedagar haha. Har du fler frågor är det bara att fråga på! Stor kram <3
Alice Valfridsson

2017-11-10 @ 21:29:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: