Allt är så annorlunda den här gången

Jag tycker att det är väldigt roligt att jämföra graviditeten med Vincent med den här graviditeten. Det är så annorlunda att vara gravid den här gången på så många olika sätt. Tänkte bjussa på en liten jämförande lista på skillnader mellan de första halvorna av de båda graviditeterna:
 
1. Magen
 
Sist fick jag mage väldigt tidigt och magens form var väldigt spetsig. Nu kunde jag ha mina vanliga byxor betydligt längre och den här gången är magen mer oval.
 
Vecka 22 med Vincent till vänster och lillebror till höger
 
2. Trötthet
 
Med Vincent var jag vid det här laget sjukskriven pga trötthet och sov nog nästan 14 timmar om dygnet och visst är jag lite trött nu också men det går ju knappt att jämföra med min första graviditet.
 
3. Förberedelser
 
HAHA! Tittar jag tillbaks i arkivet från graviditeten med Vincent hade jag vid det här laget köpt vagn, sytt babynest, handlat en hel del bebiskläder, bestämt oss för namn m.m. Den här gången har vi på sin höjd handlat några plagg när vi var i London och på black friday beställde jag faktiskt hem en skötväska vilket verkligen kändes tidigt.
 
Det kliar lite i fingrarna att handla just bebiskläder men jag bestämde mig för att gå igenom Vincents gamla kläder först och insåg snabbt att det inte är sådär jättemycket vi behöver komplettera med och då avvaktar jag gärna lite så att jag kan handla när det verkligen närmar sig. Sa till Tom häromdan att vi säkert kommer stå där i mars utan varken barnvagn, babyskydd eller spjälsäng. Snacka om att man är mycket mer avslappnat inställd till det hela den här gången. (Kanske lite för avslappnad?!)
 
Alldeles nykläckt liten Vincent i sitt hemsydda babynest!! Ska nog allt ta mig tid att sy ett till lillebror också längre fram.
4. Vikten
 
Med Vincent gick jag upp extremt mycket i vikt. Mycket var vatten då jag ju var höggravid på sommaren men jag la dessutom på mig en hel del onödiga kilon eftersom jag ju mådde så förbaskat dåligt och var sjukskriven i 22 veckor. Nu kanske jag inte skall ropa hej än men den här gången är jag mycket mer medveten om var jag stoppar i mig och hur viktigt det är att jag håller igång och rör på mig. Än ser det ut som att det lönat sig och vikten går sakta men säkert uppåt i en lagom takt den här gången!
 
5. Längtan
 
Visst är vi väldigt nyfikna på vem det är som gömmer sig där inne men jämfört med förra gången då graviditeten kändes oändligt lång och man bara ville att han skulle komma ut kan jag den här gången känna att det gott kan dröja lite till april. Vi är ju som ni förstår på punkt 3 inte alls redo rent prylmässigt och dessutom vill jag hinna njuta av att vara gravid och vara en familj på tre utan att behöva amma 5 gånger varje natt och byta 10 blöjor om dagen ett tag till. Tiden går redan så ruskigt fort!

Postat av: K

Ja visst är det roligt att jämföra. Vad skönt att du inte är lika trött denna gången och att du klarar av att fortsätta på din utbildning under graviditeten. Bra att du har saker kvar efter Vincent så att lillebror kan ärva! Jag har två döttrar. Vid den första graviditeten mådde jag så illa i 6 månader och gick upp 10 kg medans jag under graviditet två mådde lite illa i två veckor, gick upp 17 kg och denna gång fick jag besvärlig foglossning de sista månaderna. Förlossningen med dotter ett tog över 13 timmar medan nummer två tog 2,5 timma. Hoppas att du kommer må bra under hela graviditeten med lillebror!

Svar: Men åh vad roligt att du delar med dig av hur det varit för dig! Skall bli spännande i slutet av graviditeten att göra en jämförelse igen och se om graviditeterna fortsätter att vara så pass olika som de varit hittills. Förlossningen med Vincent tog 6 timmar från första värk så är lite nervös att det kommer gå väldigt snabbt med lillebror nu. Skall sätta mig ner med min bm och skriva ett ordentligt förlossningsbrev mot slutet av graviditeten så att vi inte blir nekade att komma in när vi ringer till förlossningen t.ex. Kram!
Alice Valfridsson

2017-12-01 @ 06:10:07
Postat av: K

Har en släkting som fick barn i november. De kom till NÄL strax efter kl 7 på morgonen. Där var det fullbelagt så de fick åka vidare till Östra i snöovädret. Vattnet gick i bilresan ner till Göteborg. De kom fram 9,20 och dottern föddes kl 9,58. Måste varit fruktansvärt att bli nekad plats på NÄL. Jag förstår därför din oro. Nu ska jag gå in och läsa det du länkade till om Vincents förlossning.6 timmar på första förlossningen - det var snabbt!

Svar: Ja men eller hur?! April är ju ändå högsäsong även fast vi den här gången i alla fall sliper föda mitt i semestertiderna. Som sagt, det finns mycket tankar kring detta som cirkulerar i mitt huvud och jag är rätt glad att det ändå är 4 månade kvar så jag hinner förbereda mig så gott det går. Ut kommer han ju på ett eller annat sätt oavsett ;)
Alice Valfridsson

2017-12-02 @ 17:28:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: