Irriterade studenter

Det märks verkligen att det var ett bra tag sen som vi satt bänkade vecka efter vecka i föreläsningssalarna och hade förelsäningar från morgon till kväll (eller ja eftermiddag i alla fall). Det absolut bästa med att ha de prekliniska terminerna bakom sig är helt klart att vi nu för tiden oftast slipper sitta dagarna långa i de extremt oergonomiska bänkraderna och frenetiskt anteckna och hålla koncentrationen uppe i timmar. Genom åren som läkarstudent har jag kunnat identifiera några riktiga irritationsmoment när det kommer till föreläsningar och jag tänkte därför dela med mig av en liten demonstrerande lista:
 
1. Föreläsaren använder inte mikrofon, trots att det finns. Vi skiter i om DU tycker att du hörs bra, vi vill gärna lägga energin på annat än att läsa dina läppar.
 
2. Föreläsaren håller inte på rasterna. Raster är HELIGA för oss studenter. Genom hela programmet har vi alltid haft 45 min föreläsning följt av 15 min rast. Är det någon föreläsare som inte håller på detta, om så bara för några minuter, kommer ingen kunna fokusera på något annat än den tickande sekundvisaren och tanken på det hägrande kaffet i kafeterian.
 
3. Ventilationen fungerar inte. Redan 10 minuter in på föreläsningen kan man känna hur temperaturen stiger och luften blir alldeles tjock. Om man inte var trött innan föreläsningen började är man definitivt det efter 45 minuter utan tillräckligt med syre.
 
4. Föreläsaren har för många sidor i sin power point. Många sidor = Mindre tid per sida vilket innebär att man knappt hinner börja skriva ner den första raden innan föreläsaren gått vidare till nästa slide och det blir överlag väldigt svårt att hänga med.
 
5. Datastrul. Behöver man ens förklara varför det är irriterande? Väldigt många föreläsare dyker upp 5 minuter innan föreläsningen skall dra igång och jag vet inte hur många gånger hela klassen fått sitta och vänta på att den stackars föreläsaren skall komma på varför projektorn inte fungerar, varför inte deras dator går att koppla in osv. Detta leder oftast till att föreläsaren får kapa rasterna istället och ni kan ju tänka er hur det bemöts av den kaffeberoende studentskaran ;)
 
Nu låter jag kanske som världens gnällkärring men listan är givetvis skriven med glimten i ögat. Det finns ju ingenting som inte en kanelbulle från pressbyrån kan lösa liksom ;) Finns det något ni andra studenter kan störa er på när ni sitter på föreläsningar? 
 

Postat av: Sjuksköterskestudenten

Haha, tänk att detta är ett universellt problem. Jag kan i princip copypasta din lista och säga att det är Högskolan i Halmstad. :)

Jag fattar inte det här med ventilation. Jag har arbetat på många olika ställen genom mina år, och ventilationen är alltid kass på något sätt. För varmt, för kallt, inget syre etc etc. Och varje gång man fråga teknikerna "Nä, det funkar som det ska"..

Själv stör jag mig mest på kursare som bums sitter och snackar med varandra, och de tror att de viskar men man hör ett mummel i bakgrunden.

Svar: Hehe ja idag har vi haft föreläsningar som varit helt fruktansvärt kall. Har suttit med vantar och dubbla tjocktröjor hela dagen *suck*.

Det där med mummel håller jag absolut med om. SÅ irriterande ;)
Alvert

2017-03-08 @ 11:28:20
URL: http://blivandeanessk.blogg.se
Postat av: Christian A

Hej!
Jag tycker om din blogg och följer den troget.
Det finns inget värre än när en föreläsare står och läser rakt av från en presentationsfil utan att tillägga något.

Svar: Men tack så mycket! Ja det är verkligen helt värdelöst. Då hade man ju kunnat ligga hemma i sängen och läst den själv istället ;)
Alvert

2017-03-11 @ 10:23:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: