Behöver er hjälp!

God morgon godingar! Hoppas ni alla haft en bra helg hittills. Igår hade vi riktigt kanonväder här i Göteborg och nu känns det verkligen som om våren på riktigt är här, underbart! Precis vad min trötta och D-vitamintömda kropp behöver. Min stackars bleka hud ser ju nästan genomskinlig ut just nu så jag välkomnar lite solbränna och fräknar med öppna armar.
 
Idag står det städning på schemat. Dammsög nästan hela lägenheten igår innan jag la Vincent och kröp upp i soffan med lite chips och en skål jordgubbar men på något mystiskt sätt har det smugit sig fram smuts ändå så jag får ta en extra sväng innan jag kan våttorka golven här hemma idag. Känns som om en förbannelse vilar över vår damsugare alltså för detta händer mig VARJE gång. Börjar fundera på om dammsugaren kanske spottar ut allt jag sugit upp under natten när ingen ser, bara för att jävlas med mig.
 
I eftermiddag skall jag sen möta upp Elin i Kungsbacka för att ta en långfika och prata av oss ordentligt (UTAN barn!!) innan körövningen. Ser verkligen fram emot söndagar på ett helt annat sätt nu sedan kören dragit igång. Det är verkligen så härligt att få åka iväg och sjunga, snacka lite skit och bara göra något som jag mår bra av och som är inbokat varje vecka. Oavsett hur jag mår innan jag åker iväg kommer jag hem med ett leende på läpparna.
 
Avslutningsvis så skulle jag vilja be ER om en sak. Inspirationen till nya blogginlägg har varit lite klen det senaste och jag har haft svårt att komma på vad jag skall skriva om. Har ni några önskemål om ämnen ni vill att jag diskuterar, erfarenheter jag delar eller andra frågor ni skulle vilja ha svar på så skulle jag bli jätteglad om ni berättar det för mig, alla kommentarer och inputs uppskattas! Ha en go söndag nu hörni :)
 
Favorit i repris till frulle idag, MUMS!

Postat av: Anonym

Hej! Jag har läst din blogg i några månader nu och gillar verkligen den. Jag skulle gärna vilja läsa mer om hur det är att läsa på Göteborgs universitet, hur du kom in? Helt enkelt mer om studierna och kanske om jobbet du med ibland?

Svar: Men vad roligt att du hittat hit och vad glad jag blir över dina snälla ord! Har samlat alla tips i en lista som jag kan hämta inspiration från när hjärnan står still. Kram!
Alvert

2017-03-19 @ 09:42:38
Postat av: Amanda

Läser gärna mer om dina tankar kring utbildningen, upplägg, föreläsningar, erfarenheter från VFU osv. Hur är genustänket på GU? Hur gick dina tankar när du bestämde att kombinera läkarutbildningen med småbarnsår? Hur hanterar du pluggstress? Hur motiverar du dig till plugg ist för chips i soffan på kvällen?

Svar: Massa superbra frågor och funderingar, tack så hemskt mycket! Med genus syftar du då på hur vi utbildas i hbtq-frågor, jämställdhet osv eller mer hur klasserna generellt ser ut? Kram
Alvert

2017-03-19 @ 10:28:27
Postat av: Mimmi

Hej!
Även jag har följt dig i några månader nu. Tack för en mysig blogg!
Förmodligen kommer jag börja läkarprogrammet på GU till hösten, efter två år hemma med vår dotter. Därmed helt givet att jag alltid blir extra glad när temat är ditt plugg kombinerat med livet som förälder. Glimtar från händelser på praktiken, fakta utifrån de kurser du läser, studietips och reflektioner kring hur livspusslet går att ordna läses med nyfikenhet!

Svar: Men vad roligt! Håller alla tummar och tår för att det går vägen. En fantastisk utbildning helt klart :D suger åt mig alla dina tips och så får du hålla utkik här framöver. Blir ju gärna mycket mammaliv+studie-inlägg här inne pga hur stor del av mitt liv det tar upp så förhoppningsvis gör jag dig inte besviken. Tack och stor kram till dig så hoppas jag vi ses ute på sjukhusen snart!
Alvert

2017-03-19 @ 19:13:39
Postat av: Karin

Jag tycker mycket om din blogg! Vill gärna veta vilken kurs du tycker varit jobbigast/svårast hittills på programmet. Hur länge hade du studerat när du blev gravid och vad tänkte du när du blev gravid och samtidigt var läkarstudent? Jag läser ofta att det är du som är hemma och vabbar. Delar du och din partner upp vabbdagar eller känner du att ansvaret ligger på dig att stanna hemma när er son blir sjuk? Berätta gärna om det är något person som inspirerar dig i livet eller som har betytt mycket för dig. Jag tycker du är bra på att hitta på intressanta saker att skriva om och svara bara på min frågor om du känner dig bekväm med det. Önskar dig en fin vecka - en vecka med vårdagjämning!

Svar: Tack så hemskt mycket! Superbra tips och frågor som jag definitivt tar med mig inför framtida bloggtorka. Idag snöade det IGEN så jag är väl något bitter men förhoppningsvis hittar solen tillbaks igen snart! Hoppas du får en härlig vecka i alla fall du med. Kram :)
Alvert

2017-03-19 @ 19:48:52
Postat av: Jos

Mer om miiiig, hahah nä skämta bara ;) men om fantasin tryter kan du ju alltid lägga upp något extra gulligt Vincent-citat kanske? (Och vill du inte ha det i bloggen så bara skriv till mig;))
Pösssss

Svar: Såklaaaart!! ❤❤ han säger ju verkligen helt klockrena grejer ibland 😅
Alvert

2017-03-20 @ 01:02:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: