Dags att öppna böckerna?

Lugnet före stormen. Det är lite så jag känner nu bara dagar innan höstterminsstarten. Spenderar mitt sommarlovs sista dagar i Bosared med mina föräldrar, Tom och Vincent och förutom att jag glömde ta en allergitablett innan jag kom hit och därför har gått och snörvlat prick hela dagen (tack för den kattskrälle) så har vi det otroligt lugnt och mysigt.En liten del av mig vill faktiskt öppna anatomiboken en smula och repetera lite anatomi men den förnuftiga delen av mig (ja det finns en sån) gör att jag låter bli. Jag skall insupa den allra sista sommarlovsluften så gott jag kan. Anatomiboken kan vänta i två dagar till!


Postat av: Tanja

Hejsan,

Bara undrar om du vet hur det ligger till!
Läste på en annan läkarstuderande blogg, där hon skulle läsa sin sista termin och att hon trodde dem var den sista kullen som skulle gå AT. Är det bekräftat nu att läkarutbildningen skall göras om och AT ska tas bort? Vet du hur det ligger till?
Tack på förhand,
Mvh
Tanja

Svar: Hej Tanja!Detta är något som vi studenter inte alls fått så mycket information om och jag tror att det har att göra med att det fortfarande ligger i utredningsstadiet. Det finns en vision om att förlänga läkarprogrammet ett halvår och att examen leder direkt till legitimation. AT slopas således och jag tror tanken är att man vill att det skall ersättas av ett introduktionsår under STn. Jag har alltså inte hört att något är bekräftat och det känns som en sak som man borde ha hört i så fall.

Det händer att vi pratar om detta kursare emellan och vad jag förstår det så verkar detta, som alla förändringar inom läkarprogrammet, vara en förändring som kommer att fasas in och det skulle ju betyda att alla som börjar nu kommer gå klart hela utbildningen enligt "gamla modellen" med AT osv. Detta är jag dock mindre säker på men jag och alla mina kursare är väldigt inställda på att behöva göra AT så småningom i alla fall.

Det skall bli väldigt spännande att följa utvecklingen av detta dock och se vad det leder till men för att göra ett långt och invecklat svar kort så är det väl att nej, det har inte bestämts att ATn skall slopat.. ÄN!

Ha det fint! KRAM
Alice Valfridsson

2017-08-21 @ 11:20:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: