Att bygga en säng

Startade veckan på sämsta tänkbara sätt med en fruktansvärd huvudvärk. 30 min efter jag vaknat smög den sig på och jag fick verkligen tvinga mig iväg till bussen med tårarna brännande bakom ögonen eftersom vi ju hade ett obligatoriskt grupparbete i skolan idag. Huvudvärken blev bara värre och värre trots att jag tagit en tablett och jag var sekunder från att ringa Tom eller mamma och be dem komma och köra hem mig. Jag hade så ont att jag ville kräkas men bet bestämt ihop munnen och efter lite vila liggandes i en soffa kickade slutligen tabletten jag tagit nästan två timmar tidigare in. Jag tror inte att det var ett migränanfall då jag inte hade någon aura men man kan ju säga som så att det var den absolut värsta "vanliga" huvudvärken jag haft i hela mitt liv. 
 
Efter grupparbetet var klart åkte jag därför trots att huvudvärken i princip försvunnit raka vägen hem och har suttit och pluggat hemma i sängen istället. Kände för en stund sen att huvudvärken kom smygandes tillbaka igen men har nu tagit ännu en ipren och håller tummarna för att slippa mer huvudvärk idag.
 
Meeeen.. det var ju inte det jag hade tänkt att skriva om idag. Istället hade jag tänkt berätta vad vi sysslat med i helgen. Jag har länge haft en vision om att få till en "riktig" säng på Vincents rum och har haft en plan färdig i huvudet. Fram tills nu har han ju sovit på sin resårmadrass direkt på golvet men eftersom hans rum är si litet hade det varit super att få upp sängen en aning och få plats med förvaring under sängen för att frilägga mer lekyta på golvet.
 
Att gå från idé till verklighet brukar dock ta extremt lång tid hemma hos oss men så i helgen var det dags. Vi lämnade Vincent några timmar hemma hos min bror och åkte sedan och handlade allt material som vi behövde och sen var det bara att sätta igång.
 
 
Först tillverkade vi sängben för att få upp sängen över marken och redan här var Vincent toknöjd. När han äntligen fick se vad vi hållt på och stökat med inne på hans rum utbrast han "Mamma pappa vad (har) ni gjort?" och ville genast klättra upp i "flygplanet". Vi sågade även till sängsidan som jag sedan stod och sandpapprade tills hela vardagsrummet var fyllt av damm. Blev en ordentlig dammtorkning efter det vill jag lova!
 
 
Vi hämtade som sagt hem Vincent på lördagskvällen och när vi väl lagt honom för natten i vår säng fortsatte sängbygget. Igår, innan vi skulle lägga oss, gjorde vi den sista strykningen med färg och så här blev resultatet:
 
 
Jag är verkligen otroligt nöjd med resultatet och det blev till och med bättre än jag hade föreställt mig. Tanken var ju att sängen skulle matcha Vincents byråer från IKEA och det tycker jag verkligen att vi lyckats få till. Dessutom finns det nu MASSOR med förvaringsutrymme under sängen för allt möjligt som kanske inte behöver stå framme. Nu återstår bara att se vad lilleman säger om att sova i sin nya säng inatt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: