Sista dagarna på infektionskliniken

8,5 dagar kvar till tenta och sommarlov. Faktum är att jag lite glömt bort den där sommarlovsbiten av det hela. Fokus har legat stenhårt på den stundande tentan och jag har inte riktigt reflekterat över att det faktiskt snart är slut för terminen.
 
Det skall bli jätteskönt med 2,5 månads studieuppehåll. Lite tid att vila hjärnan och kroppen från den ständiga stress som är alla studenters vardag. Man är ju aldrig riktigt ledig och det finns ALLTID mer att läsa in vilket leder till konstant dåligt samvete när man ligger och slappar i soffan. Nä tacka vetja lite sommarlov med jobb, härliga sommardagar med min lilla familj och lite hjärnvila.
 
Idag hade vi sista föreläsningen i skolan för terminen och efteråt satt jag och en klasskompis och pluggade vacciner så det sprutade ur öronen på oss. Konjugerat vaccin, attenuerat vaccin, subenhetsvaccin och polysackaridvaccin.. det snurrar fortfarande i huvudet på mig men jag tror nog att pluggsessionen var till stor nytta. Vi hade det i alla fall väldigt trevligt trots att ämnet kanske inte var så upphetsande.
 
 Det sitter av någon underlig anledning en spegel i taket ovanför bordet i ett av våra grupprum på infektionskliniken. En av alla frågor vi aldrig kommer att få svar på, haha. Vi passade i alla fall på att ta en grym selfie mitt i vaccinologipluggandet i den
 
Nu skall jag stänga ner datorn och gå och tvätta bort mitt smink så att jag äntligen kan få krypa ner i min säng. Imorgon är det sista dagen i skolan för den här terminen och således också sista dagen på Infektionskliniken på Östra. Skönt och vemodigt på samma gång. Det tar ju ändå nästan en timme för mig att ta mig ut dit vilket har ätit upp mycket av min pluggtid. Efter våra patientfallsredovisningar imorgon är det inläsningsperiod fram till tentan så då är det bara att köra. Det här grejar jag!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: