Läkare som inte kan diktera

Som läkarsekreterare hittar man snabbt sina favoritdoktorer att skriva för.. men också de som inte är så roliga. Man bygger sig en liten lista på doktorer som dikterar hela diktatet under besöksorsak, som pratar 0,5 millimeter från mikrofonen så att öronen hoppar av huvudet när det skrålar och sprakar i högtalaren, som dikterar ALLT de tänker ("Tidigare sjukdomar: Ja alltså hon sa att hon hade diabetes och det var nog det enda men jag har inte kollat så noga. Det blir nog bra.") eller som pratar så dålig svenska att inte ens vi sekreterare förstår vad läkaren vill ha sagt. Bara som några exempel.
 
 
Oftast har de flesta samma läkare högt upp på sina listor och på rasterna så kan vi ömsom skratta och ömsom slita vårt hår tillsammans över dessa läkare som bara vägrar att lära sig hur man skall diktera så att vi läkarsekreterare inte behöver lägge en halvtimma på ett 2 minuter långt diktat.
 
En sak som är säker är att alla kandidater som jobbar som sekreterare kommer bli experter på att diktera i vår framtida karriär. Sekreterarna gör ett enormt och oftast helt osynligt jobb. Då vill jag bidra så gott det går till att underlätta för dem!
 
Min bästa vän en dag med många dåliga dikterare - Kaffeautomaten med tevatten!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: