En solig söndag

Ingen dag är ju den andra lik hemma hos oss. Det är ju lite det som är både förbannelsen och charmen med småbarnsliv kombinerat med studentliv. Tänkte ändå att ni skulle få hänga med och se hur en söndag med oss kan se ut. Let's begin!
 
9.00
Som sagt är ingen dag den andra lik. För första gången på evigheter vaknar jag av mig själv innan Vincent vaknar då han bestämt sig för att ta lite sovmorgon. Jag passar på att lata mig lite i soffan och slänga upp ett blogginlägg (som ni kan läsa HÄR)
 
 
10.00
Vincent har tillslut vaknat och jag passar på att dricka upp mitt te när han äter frukostgröten.
 
 
11.00
Vincent dansar loss till markoolio i vardagsrummet, jag har satt på ännu en tvättmaskin och släpat upp Tom ur sängen. Det är dags att sätta på sig lite kläder och det är inte det lättaste när allt i garderoben är 1. För stort, 2. För litet eller 3. Alldeles för varmt för att ha på sig.
 
 
12.00
Lunchdags för mamman och sonen i familjen. Det vankas pasta med pestosås, enkelt men supersmarrigt. Sen är det dags för Vincents middagslur.
 
 
13.00
Barnet sover och efter lite städning i lägenheten passar jag på att lapa lite sol på balkongen till Josefin & Vanjas podcast
 
 
14.00
Vincent har vaknat och hela lilla familjen tittar för sjuttielfte gången på "Rocka på" med Markoolio på youtube. Jag packar dessutom skötväskan eftersom jag och Vincent strax skall bege oss mot Lindome.
 
 
15.00
Nu är vi hemma hos Vincents mormor och morfar där vi hänger ute i trädgården. Vincent får bada och skvätta vatten på oss andra vilket han älskar.
 
 
16.00
För mina föräldrar och bror vankas det lunch och så förbereds det även för kvällens grillning i köket. Det skall nämligen göras ribs och de skall stå länge i ugnen innan de grillas (ursäktar mig så mycket för kassa bilder).
 
 
17.00
Vi är fortfarande ute och Vincent varvar badningen med att springa runt och jaga Hasse (katten) i gräset och leka med vattenspelet vid växthuset. Jag och mamma håller honom sällskap och sitter och svalkar fötterna i poolen.
 
 
18.00
Efter allt hålligång och kanske lite för mycket sol börjar jag bli både hungrig och trött. Smyger in lite grann för att vila men hittas av den lilla busen som vill läsa böcker. Det kan man ju inte säga nej till!
 
 
19.00
Vincent att stulit en melonbit från köksbordet som han sitter och mumsar på i väntan på att hans mat skall bli kall. Vi andra får snällt vänta en stund till. Efter maten nattar jag Vincent och han somnar som en stock. Inte så konstigt med en hel eftermiddag med lek ute i solen.
 
 
20.00 
Så äntligen var ribsen klara i ugnen och kunde slängas på grillen. Sen var det vår tur att äta och oj så gott det blev. Min lillebror är verkligen en mästare på ribs. Dreglar nästan när jag tänker på hur goda dem var. Trots enorm trötthet och vetskap om att jag skulle upp halv sex dagen därpå hade vi en jättemysig kväll. Sommarkvällar när de är som allra bäst!
 
 
Strax innan 10 bar jag ut Vincent till bilen och så åkte vi hem till Tom som haft lite egentid hemma. Jag stupade i säng och somnade gott med magen full av god mat. Så där var vår söndag till ända!
 
Tyckte ni det var kul med den här typen av inlägg?? Tryck på gillaknappen i så fall så jag vet om jag skall göra fler i samma stuk. Hoppas ni får en trevlig tisdag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: