Utmana mig själv

Har spenderat min fredagkväll hemma hos mina föräldrar eftersom Tom är iväg på AW. Vincent ligger och sussar sött i mormor och morfars säng och vi sitter framför tvn i soffan och gör minsta möjliga. Väldigt skönt efter denna fullsmockade vecka.
 
Har haft en väldigt lärorik dag på praktiken återigen och på bara de tre dagar vi varit där märker man redan hur mycket vi alla har utvecklats. Inlärningskurvan är verkligen brant vilket är väldigt häftigt. Hade min andra patient imorse och kände mig alldeles euforisk när jag kom ut ur undersökningsrummet efter samtalet. Man får en rejäl kick av att pressa sig ur sin bekvämligheszon och när det sedan ger resultat blir man så rackarns stolt över sig själv. Är verkligen svårt att beskriva känslan men någon kanske förstår vad jag menar. 
 
Dagens lunchlåda // Lapp på personalrummets anslagstavla, någon som
känner igen detta fenomen? :'D
 
Nu väntar en vecka med föreläsningar och samtalskurs på internat och sedan veckan där på skall vi tillbaks för tre dagar praktik till innan det är dags att göra praktik på sjukhusavdelning. En mycket hektisk kurs med fullspäckat schema och minimalt med utrymme för frånvaro men oj så rolig ändå. Man är rätt mör när man kommer hem men som tur är behöver man inte studera lika mycket på egen hand. Inget mig emot med andra ord.
 
 Fikafikafika, det hör liksom jobbet till! // Mycket glad, men trött, läkarstudent
 
Till mina kära yngrekursare vill jag bara säga - håll ut! Det kan kännas trist och segt när man sitter där med alla böcker men allt det har lett mig fram till där jag står idag och jag har verkligen så kul. Detta är liksom vad allt handlar om. Att varje dag få träffa människor och göra någons liv lite, lite bättre. Kämpa på. Kan jag så kan du också, det lovar jag!
 

 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: