Bland hissar och korridorer

"Men här har vi väl varit förut?", "Skulle vi vekligen svänga höger här?", "Nu vet jag inte alls var vi är längre!", "men skylten sa ju att vi skulle hitåt!" 
 
Ett litet axplock av tankarna och frågorna som snurrar runt i vår huvuden när vi förgäves försöker hitta tillbaks till studentmatsalen, avdelningen, cafeterian, personalrummet och klädförrådet. Trots mitt bristande lokalsinne och någon extra tur i hissen för att hamna på rätt våningsplan så trivs jag som fisken i vattnet med att traska runt i korridorerna iklädd blå pyjamas och fickorna fulla med journalmall,  reflexhammare, stetoskop och diverse andra behändiga verktyg och papper. Man blir allt bra mallig när förbipasserande patienter sneglar på en i tron att man faktiskt är något mer än bara en nervös och bortkommen student. Känns helt underbar att jag förmodligen kommer få bära dessa bekväma kläder på arbetstid i resten av mitt liv. Lite för bra för att vara sant ju. Inga kostymbyxor och kavajer här inte.
 
 
Att sedan bara kunna ta upp sitt studentkort och blippa för att komma in i låsta dörrar (visserligen inte så många för oss studenter) gör att man känner sig rätt cool. Man kan låtsas, om så bara för en liten stund, att man faktiskt vet vad man håller på med!
 
 

Postat av: miche - livsstil och bloggdesign

Gud vad roligt att hitta hit till denna blogg.
Jag är en tjej på 18 år, som har en stor dröm; att bli läkare.
Ska till hösten börja ny linje i skolan (VÅRD O OMSORG). För att
sedan studera vidare för att om x-antal år bli läkare.

Om nu orken räcker till, även om jag fortfarande är intresserad och känner för att plugga vidare då... :D

KRAM

Svar: Du, jag tvivlar inte en sekund på att du inte skulle klara det så GO FOR IT! Så sjukt rolig utbildning (särskilt nu när vi har mer praktik) och allt går bara man vill och är redo att kämpa. Hejja dig och jag hoppas vi ses i sjukhuskorridorerna i framtiden! KRAM
Alvert

2016-03-06 @ 18:22:55
URL: http://miche.webblogg.se
Postat av: Kina

Välkommen till sjukvården :)

Svar: Man tackar! Så fantastiskt att få jobba med verkligen. Kram
Alvert

2016-03-06 @ 18:30:20
URL: http://kinasbetongpyssel.blogg.se
Postat av: Viktoria

Åh, vilket härligt inlägg! Jag längtar tills jag också kan glida runt på Sahlgrenska och blippa mig genom dörrar (det ÄR coolt!) - istället för att snällt och lydigt stå och vänta på att ens handledare ska göra det åt en. Ha det strålande bra!

Svar: Ja man känner sig så himla fräsig! Det går snabbt som attan så är ju du där med. Känns som att ni hinner ifatt oss nästan när jag läser din blogg eftersom det kändes som det typ var igår vi hade vår anatomimunta. Lycka till med den förresten, det kommer gå toppen! KRAM
Alvert

2016-03-06 @ 18:34:38
URL: http://hallonsplace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: