På pendelbussen

Klockan är strax efter sju och jag sitter på en buss som susar fram på riksväg 40 mot Borås. Denna veckan läser vi reumatologi och eftersom vårt eget universitetssjukhus tydligen inte har tid för oss har vi i två dagar blivit utlokaliserade till andra sjukhus i regionen. 

Skall väl egentligen inte klaga då jag har klasskamrater som pendlar såhär varje VFU-period och ärligt talat så är det faktiskt rätt mysigt att åka pendelbuss. Hade det inte varit för att dagarna blir så otroligt långa och dagishämtningar inte går ihop sig så hade jag nog kunnat pendla lite oftare. Under nästan hela min skoltid pendlade ju jag ca 1 h enkel väg och nu tar det 1 h och 15 min.
 
Bussen är i alla fall nedsläckt och de flesta stolar bakåtlutade. Om man sneglar bakåt ser man halvöppna munnar och nerdragna mössor i nästan varje stolsrad. Själv sitter jag med en kopp te och försöker vakna samtidigt som jag från bussfönstret kan se solen gå upp över horisonten. Ett helt ok sätt att starta dagen på om man bortser från att jag kände mig helt död när klockan ringde 5.30 imorse.
 
Nu ska jag njuta av lugnet den sista biten innan det är dags att lämna bussens värme för att förhoppningsvis hitta till reumatologmottagningen på SÄS. Med mitt lokalsinne är det lite av en utmaning ;)
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: