Lite trött och lite cool

Sista dagen på min VFU-placering för i år. Sista dagen jag cyklar i bitande kyla (vart sjutton har jag lagt mina vantar jag köpta för bara några veckor sedan?) klockan halv 7 på morgonen för att komma i god tid och kunna gå igenom alla patienter som ligger på vår avdelning. Gå igenom vad som har hänt under natten och vilka nya som lagts in. Nu har jag bara två specialveckor innan jul och sen väntar skriftlig tenta den 9onde januari. Efter det skall vi på vår sista VFU-period och sen är det muntlig tenta som gäller. Det känns som det är otroligt mycket att banka in i huvudet tills dess just nu och själv är jag rätt sliten vid det här laget, som man ju ofta är i slutet av en termin.
 
Men nu skall jag inte tänka på allt jag har kvar utan det jag faktiskt har klarat av. Jag har skrivit min livs första remiss signerad i mitt namn, jag börjar bli liiiite mindre obekväm med att diktera, jag har skrivit både daganteckningar och dikterat slutanteckningar på patienter som nu för alltid kommer vara arkiverade i deras journaler och sakta men säkert känner jag mig mer och mer delaktig i arbetet på avdelningen. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte känner mig lite cool. Jag skulle i och för sig också ljuga om jag säger att jag inte är trött, men det är ju inte så konstigt såhär 2 veckor innan jullovet.
 
 
Idag är planen att åtminstone få dikterat en inskrivningsanteckning och sen ha en sit-in med avdelningens överläkare. Är skapligt nervös trots att jag under mycket mer seriösa former examinerats på samma sätt under konsultationskunskapen, men det tror jag man är oavsett hur duktig och erfaren man är. Jag menar, vem skulle inte bli nervös av att ha en tyst överläkare sittandes bredvid när man pratar och undersöker en patient, ivrigt klottrandes i sitt lilla anteckningsblock? Nåja, om jag förstått mina kamrater rätt så var denna sit-in betydligt mindre blodig än den vi hade i våras och jag tror nog det kommer gå alldeles utmärkt. Ikväll åker vi till Bosared och skall ha familjehäng vilket skall bli sååååå mysigt! Hoppas ni får en trevlig fredag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: