Sjukstuga OCH tentaplugg

Tjihoowihooo!! Blev en liten segerdans här hemma i köket alldeles nyss när anslaget kom upp på vårt intranät om muntauppdrag. Ytanatomi Ben fick jag och det känns alldeles perfekt. Vet inte om jag förklarat hur hela muntan går till. Skall försöka mig på en kort förklaring och hoppas att ni hänger med. Man får tilldelat sig en del av kroppen som man skall hålla en redovisning om för två andra kursare under bedömning. Man kan ha 3 olika sorters munta. 1. Dissektionsdemo = Du är i dissektionssalen och får hålla redovisning på de preparat som finns där. 2. VisTab = En tablet, stor som ett bord, med inmatade röntgenbilder och 3D bilder av kroppar som du får hålla din redovisning utifrån. 3. Ytanatomi (det jag fick) = Du är i ett grupprum med din kropp och olika plastmodeller som redskap för att hålla i din redovisning.
 
Det känns skönt att slippa bosätta sig i dissektionssalens formalindoft. Dessutom har Vincent (och jag -.-) blivit sjuk igen vilket antagligen innebär att jag måste vabba imorgon. Då är ytanatomi bäst eftersom jag kan förbereda mycket hemma. Hade jag fått VisTab hade jag behövt bekanta mig lite mer med programmet och bilderna på plats vilket ju är svårt med en liten sjuk bebi. Blir nog ändå några sena kvällar när Tom kommit hem som jag får knata iväg mot grupprummen i medecinarelängans källare.
 
  
Jag och ett VisTab-kranium tidigare under kursen.
 
Just nu sitter jag med en liten sovande sjukling i famnen framför Frozen på Netflix. Det underhöll Vincent en liten stund men sen somnade han som sagt lille stackaren. Tom sover fortfarande inne i sovrummet och jag vågar inte flytta på mig för då vaknar nog Vincent. Får sitta här en stund till innan jag väcker Tom så att jag kan plugga. Rätt mysigt ändå, trots att det givetvis skär i hjärtat att se honom så ynklig.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: