Tips för bra immunförsvar

Tom kom hem från skolan idag och mådde både illa och var hes. Nu ligger han i soffan och kan knappt prata och om det inte varit så att vår febertermometer dragit iväg på en liten semester så hade den antagligen visat feber. Garderar mig därför nu inför de kommande dagarna som ensamstående mamma och vårdbiträde på en och samma gång. Hoppas för allt i världen att jag själv inte blir sjuk (eller lilla räkan). Jag har nämligen en teori. Högst ovetenskaplig dock då den enbart är baserad på en enda persons liv, nämligen mitt eget, men ändå. 

Jo jag tror nämligen att man från förlossningen och framåt (ej riktigt klar över vilka tidsramar det handlar om än) får något slags superboostat immunförsvar. Jag, som i vanliga fall blir sjuk stup i kvarten, har nämligen inte varit sjuk sen V föddes (bortsett från sjukt trött, sjukt ont i huvudet och sjukt korkad då och då). En mamma hinner helt enkelt inte med att vara sjuk. En nyfödd klarar sig inte på egen hand och om mat-, trygghet- och närhetskällan skulle dö (för det gör man ju av förkylningar) eller vara väldigt sjuk skulle barnet dö. Ja kanske inte i dagens Sverige men rent evolutionärt liksom. Vårt liv hade INTE gått ihop om jag blivit supersjuk kan jag säga. Vad tror ni? Tom däremot har varit sjuk flera gånger men jag har stått emot hans baciller som värsta supermänniskan.


Kanske får äta upp mina egna ord nu och blir säkert jättesjuk, bara för att jag skrivit om detta. Brukar bli så tyvärr men tips till er som bara är sjuka hela tiden. Skaffa barn vettja!

Postat av: Anonym

Gud vad han ser stor ut i hängslebyxor! Underbart söt dessutom! /Ellen

Svar: Ja :') vägde in på 9,7 kilo idag. Hur blev han så stooor?
Alvert

2015-03-03 @ 12:58:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: