Men vad nu??

 
Nämen vad är det jag sitter och äter? Nu kommer ni antagligen brista ut i ett enda stort HAHA, ett ganska så befogat skratt kan man väl tycka. Ja LCHF-dieten höll i hela 4 dagar och för en stund sen satt jag och slevade i mig lite pasta. Anledningen är så enkel som att vi fick lite saftiga räkningar denna månaden och helt enkelt inte har råd med en massa ost (dyrt), kött (dyrt) och brocolli (äckligt).
 
Visserligen så skall ju, enligt experterna, inte LCHF vara dyrare än vanlig mat. Man "byter ju bara ut kolhydrater mot fett" och skall egentligen inte öka mängden protein, men det ÄR billigare med en snabb pastasås med bacon än ostgratinerad brocolli med fet sås och köttfärsbiffar. Vi kommer givetvis fortsätta att "cut the crap" med uteslutning av diverse halv- och helfabrikat, kakor, läsk och chips men som sagt så håller vår budget inte riktigt denna månaden för biff med bea. Ni kanske är intresserade av recept på billig mat likväl som lchfvänlig. Vad vet jag?
 
Det finns även två andra anledningar till att skjuta upp lchfstarten en aning. Tom ligger ju som jag sagt tidigare och är dunderförkyld och har knappt fått i sig något mer än glass. Glass MED kolasås om man skall vara petnoga så hans LCHFvecka slutade så fort den började. Jag har dessutom, inom loppet av tre dagar, ja håll i er nu, tappat 2,5 kilo. Jag vet att det mesta är vattenvikt som ju binds till kolhydraterna men det känns sådär att tappa så mycket när man ammar faktiskt. När vi väl har pengar och kör igång igen kommer jag att vara ännu lite "snällare" med kolhydraterna. Vill ju inte att det skall gå ut fettbundna miljögifter i bröstmjölken precis #mommyoftheyear.
 
Idag blev det alltså fattigmansmat på spagetti, vitlök, lök, vitt vin, bacon och tomat. Av detta var det endast tomaten vi inte hade hemma sedan tidigare så det blev ju extremt billigt. Kanon! Receptet hittar ni HÄÄÄR!
 
Nu skall jag och Vincent dra iväg på fredagsmys hemma hos hans mormor och morfar!
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: