Vad är det här för sörja?

Sen en vecka tillbaks ungefär har både jag och Tom kännt att Vincent verkat redo för lite mer mat. Han börjar ju närma sig 6 månader nu (asså vad hände där liksom?). Han har ju fått gnaga loss på banan och gurka och så igår så köpte jag lite 6 månadersgröt som vi testade.
 
 
Gröten möttes av mycket skepsis kan jag säga. Han fick ändå i sig kanske en tesked gröt men såg sllmänt fundersam ut till denna nya konstiga smak och textur. Idag så testade vi igen och då var det tvärnej efter en sked. Jag hade ju givetvis kunnat lirka in lite mer men så länge han inte gapar efter skeden så vill jag inte trycka in den i munnen på honom. Han bestämmer och vi tar det ju givetvis i hans takt.
 
Sköterskan på BVC säger att man skall testa nya smaker 5 gånger innan man vet om de gillar dem eller inte så vi får väl testa tre gånger till och annars får vi väl leta upp nått annat märke. Soppa var ju tydlligen hur smaskens som helst så det är ju inget fel på hans aptit ;)
 
Någon av er som haft en grötvägrare där hemma? Några tips?
 
Om en liten stund så ska vi dra oss iväg mot Torslanda för lite släktkalas så nu är det dags att göra sig iordning. Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!!

Postat av: malin nätynki

De går i perioder. Du kan testa samma mat många ggr. Sen är det lite olika konsistenser på allt med så klart dom är skeptiska 😊 gröt är ju så smidigt att äta för dom och väldigt nyttigt. Det enda bvc tycker i matfråga är oftast att man ska ge färdig gröt hellre än egen då det innehåller mycket järn osv. Annars brukar dom inte tycka till om du ger färdig mat eller hemlagad.

Svar: Ja gröt verkar ju så smidigt och bra! Får väl testa några gånger till. Han gillar ju i princip all annan mat vi gett honom. Kan ju testa välling med men är lite skeptisk till det. Är ju bara vi i norden som ger välling.
Alvert

2015-01-17 @ 00:15:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: