Hormoner och hemorojder

Taget från en av cyberspace härligaste och ärligaste mammablogg..
 
Fler saker någon borde berättat
  • Du kommer att tillbringa de första månaderna sittandes i en soffa, dygnet runt. Spädbarn äter sjukt ofta och du är servitören som Hotell- och restaurangfacket glömde. När din partner kommer hem från jobbet kommer han förvånat säga: Men sitter du här än? Svara inte: Ja för helvete och det är ditt fel. Be om lagad mat istället, det är mer konstruktivt.
  • När man fött barn ser ens kropp ut som en punkterad hoppborg. Men, du är inte lämnad åt one size fits all-ödet, den här gången ska du lita till naturen som faktiskt ordnat det så att magen drar ihop sig själv efter några veckor, utan Atkins och skit. På allvar.
  • Och nej, att ligga är inte att tänka på. Kanske eventuellt nästa gång Halley’s komet passerar jorden.
  • Småbarn är som hantverkare, de har ingen känsla för tider. Man vet att de kommer att äta, bajsa och sova, men aldrig när. Eller jo, när det är som minst lämpligt. Däremot kan du inte göra ROT-avdrag för det här arbetet.
  • Att amma kan vara skitsvårt. Så svårt att det faktiskt är omöjligt för en del. Det finns en amningsdoktrin i Sverige som i princip säger att du är ungefär världens sämsta förälder om du ger dina barn modersmjölksersättning. Men det är faktiskt en fråga om liv och död och inte nån tävling, här heller.
  • Blöjeksem, centilong, mjölkskorv, MPR-vaccin, bröstpump. Du får om inte annat en hel bunt nya ord till Wordfeud.
  • Ibland är föräldraskapet precis den svindlande obeskrivbara lycka som alla pratar om men lika ofta är det som att skyffla kol på en atlantångare. Den här groggen av känslor är faktiskt helt normal och säger inte ett jota om din lämplighet som förälder.

För mer underbar läsning med höööög igenkänningsfaktor (för oss som lite tröttnat på puttenuttbloggar där livet konstant är FANTASTISKT) besök Hormoner och Hemorojder

 

 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: