Maten som hamnar överallt

Man blir ju lite trött på sig själv när man tagit frukostbild och allt, och så glömmer man bort att plugga. Detta var i alla fal min frukostsyn imorse tillsammans med en liten sprattlande bebis på sin nya yogamatta han fick från sin mormor och morfar igår.
 
 
Nu däremot sitter jag vid köksbordet tillsammans med Tom och Vincent. Vincent käkar gröt blandat med päron- och bananyoghurt (ja då gå den ner minsann) samtidigt som han skrattar åt Tom som sitter och larvar sig.
 
Något som verkligen blivit mycket mysigare och bättre sen vi fick barn är just matstunderna. Vi sitter inte längre i soffan och slevar i oss vår middag utan allt som oftast sitter vi alla tre vid köksbordet och Vincent brukar vara på riktigt bra humör bara han får greja lite med en gurkstav eller får smaka på det vi äter. Dessutom så nyårslovade jag ju mig själv att jag skulle laga mer mat från grunden och det tycker jag att jag/vi blivit mycket bättre på. Tumme upp för familjemiddag!!
 
Det är ju i och för sig inte det lättaste att sitta och äta någon annanstans än i köket med den här lillkillen. Det är nämligen rejält kladdigt att låta en styck 6månaders bebis tugga loss på tomatklyftor, majskrokar och pannkakor. Mycket hamnar förvånansvärt nog i munnen, vilket gör mamman och pappan stolta så in i bomben, men en del hamnar ju faktiskt i knät, i tröjärmen, på golvet eller bara utsmetat på bordet. Bättre då att omvandla köket till en scen ur "Det regnar köttbullar" än att kladda ner vardagsrumsmattan liksom.
 
 
Minst lika roligt att pilla på morotsbitarna som att faktiskt äta dem!
 
Nu skall vi byta om till pyjamas på lillen och kvällsmysa lite innan han skall sova. Vi hörs imorgon!

Postat av: Emelie

Eller hur var det smart med yogamatta!! ;)

Svar: Ja fast han kryper ju inte ändå hehe ;)
Alvert

2015-02-12 @ 23:23:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: