Undvika salt??

 
Sitter i köket och delar på ett äpple med Vincent. Han har just smällt i sig ännu en lyckad rätt i barnmatsmosad konsistens. Idag blev det en variant av vår potatis- och purjolössoppa vi åt igår med lite tillsatt kyckling. Väluppfostrad som han är så åt han upp varenda liten smula samtidigt som man hela tiden hörde ett mumsade namnamnam. Då är det gott kan jag lova! Människor som förespråkar hemmagjord barnmat menar ju att det bara är att ta undan lite av sin egen mat Innan man saltat men jag kan tycka att det är liiite mer jobb än så. Barnmat skall uteslutande kokas så all stekning går fet bort (hur mycket mat steker man inte liksom?), det ska kryddas ordentligt utan att vara hett/starkt eller salt, inga halvfabrikat (hejdå mamma scans och fiskpinnar) och så inga onödiga tillsatser eller, gud förbjude, socker.  Dessutom skall man tydligen undvika mejerier i stora mängder till barn under ett och så skall det givetvis vara grönsaker till vaaarje mål (ja tänk, det har faktiskt inte alltid vi snåla snåla studenter :O ve och fasa).
 
Äter man superbra kost som är lagad från grunder tre gånger per dag funkar det kanske lite lättare men äter vi bacongryta på creme fraiche blir det inte så lätt att göra en barnmat version genom att "bara ta åt sidan och skippa saltet". Det är dock väldigt kul att göra barnmat när man väl är igång. Köttfärssås är ju lätt att bara lägga undan lite av alla ingredienser i en liten gryta och sen koka ihop.
 
Nu ska här rotas i garderoben för att packa inför påsken. Vi skall flyga och fara både till min och Toms familj så då behövs ett och annat i pryl- och klädväg för två vuxna och en åttamånaders (igår förresten!!). Ska bli jättemysigt att få träffa alla och förhoppningsvis strejkar inte Vincent allt för mycket i bilen. Inte hans favvosyssla precis om man säger så.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: