Tänder redan?

Blev inget bvc besök trots allt för oss idag. Vår bvcsköterska ringde och vi fick omboka vår tid så nu är det istället torsdag som gäller. Då skall lillen dessutom vaccineras vilket denna mamman riktigt knaprar på naglarna över. Håller tummarna för att han inte blir alltför dålig och orkar med dopet på lördag samt att jag inte fullkomigt bryter ihop när nålarna sticks in i min lille älskling. Usch jag får redan rysningar och tårar i ögonen alltså!
 
Passade på ändå att ställa lite frågor som vi samlat på oss sen sist bland annat om en gul beläggning han har på tungan (troligen torsk) samt lite funderingar om de senaste dagarnas konstiga beteende från lillemans sida. Han har varit extremt gnällig och svårnattad det senaste och vi har trott att han varit inne i ett till utvecklingssprång men sen började vi fundera på om det kanske är tänder på g då han dregglar som en tok och ständigt käkar på sina händer (när han lyckas få in dem i munnen vill säga).
 
 
Tydligen kan de små börja dreggla låååångt innan själva tanden spricker igenom så vi får helt enkelt vänta och se. Bvc-sköterskan rekommenerade en bitring så vi rotade fram vår och visst är den go att suga/tugga på men han kan ju inte styra händerna och än mindre greppa saker och stoppa i munnen än så det får vi hjälpa honom lite med hehe.
 
Bitring och vichyvatten (för torsken) är det alltså som gäller nu fram till torsdag och förhoppningsvis går vacciationen bra då. Nu skall jag försöka fixa lite lunch!!
 

Postat av: mAmmi

Bitringar är ju bra. Eller hus Alice :-)

Svar: Superbra grejer. När de är UNDER ett år ;)
Alvert

2014-10-21 @ 12:40:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: