5 superbra bebisprylar

1 oktober och lillskrutten har hunnit fylla två månader. Det är galet vad tiden springer på och samtidigt är man förvånad över att det bara gått två månader. Tänkte dagen till ära tipsa er om fem bebisprylar som jag/vi inte skulle klara oss utan nu när vi kommit en bit in i den här spädisförälderperioden.
 
"Inte klara sig utan" är väl kanske att ta i men dessa prylar använder vi dagligen och har underlättat vårt liv en massor. Dessutom är detta högst personligt och allt funkar inte för alla men jag vet själv som gravid att jag gärna tog enot alla tips jag kunde komma över så here it goes:
 
1. Babynestet
 
En riktig bra grej för bebisens första tid utanför magen. Nu börjar Vincent snart växa ur det men jag drar mig verkligen ifrån att lägga det i förrådet eftersom det är så smidigt. Detta har vi haft i vagnen, vaggan, soffan och i vår dubbelsäng. Bebisen ligger trygg och ombonad där i och riskerar inte att rulla iväg (eller för den saken skull bli överrullad). Det är dessutom supersmidigt att bara lyfta nestet med bebisen i.
 
 
 
2. Amningskudde
 
Visst klarar man sig utan en amningskudde. Jag tar ju liksom inte med mig den när jag åker iväg men 99% av alla amningsstunder sker hemma i soffan och då är det såååå skönt att slippa krånglet med att bulla upp kuddar under armbågarna för att slippa värk i armarna (särskilt nu när han väger lite mer). Dessutom används den flitigt även som kudde för Vincent i soffan (och ibland även för mig) så att han ligger stadigt men ändå kommer upp en bit. Ni som följer mig på instagram har säkert märkt detta då många bilder på V är med stjärnor i bakgrunden. Tummen upp för prylar med fler än en funktion helt klart!
 
   
 
3. Amningsprylar
 
Detta är något jag på riktigt inte hade klarat mig utan. För många fungerar amningen felfritt från första stund. Jag tillhör inte den skaran tyvärr :( Jag ammar med amningsnapp eftersom Vincentaldrig riktigt hajjat det där med amning. Jag har dessutom haft ordentligt med mjölk sen första början och detta har lett till ett och annat läckage (= jag och bebis dränkta i mjölk mest hela tiden). Mjölkuppsamlarna har gjort att jag kunnat spara på mjölken och kunnat frysa in och amningsinläggen har hållt torrt i bhn mellan amningarna och på så sätt besparat oss åtminstone några extra tvättar.
 
 
4. Amningstrasor/kräkisar/spyhanddukar/raplappar
 
Ja kärt barn har många namn. Kan användas till massor men finns alltid till hands när jag ammar som en liten hakklapp till V för att bespara mina och hans kläder från slabbarens spill. Dessutom slängs de ju givetvis över axeln som skydd vid rapning och kan läggas under huvudet som skydd från överraskningar. Trixet är att ha många små, eftersom intorkat kräks och mjölk inte luktar så värst mysigt, och tvättatvättatvätta. Man kan köpa ett flerpack frottèlappar (finns både på IKEA och Gekås) men det går ju lika bra att slakta en gammal handduk om man vill.
 
 
5. Bärsele/Bärsjal
 
I början av Vs liv var barnvagnen totalt ratad. Han kunde ligga där en liten stund men började allt som oftast skrika och då var det bara att plocka upp honom igen. Räddningen hette bärsjal och i den somnar han oftast inom 10 minuter. Nu lärde ju V sig tillslut att digga vagnen men inte har vår älskade sjal och sele legat på hyllan för det. Eftersom V inte vill sova själv på dagarna är dessa bärredskap supersmidiga att ha för att få saker gjort samtidigt som han får sig en liten blund, särskilt nu när han är tyngre och det är omöjligt att bära runt honom på en arm längre än några minuter.
 
   
 

Postat av: joe

Vilket roligt och bra inlägg :)

Svar: Haha vad bra att det uppskattas!
Alvert

2014-10-01 @ 17:28:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: