Reklamen gör mig illamående

När man är hemma med bebis blir det myyycket TVtittande kan jag lova. Ammandet i soffan och bebis sovandes i famnen gör en ganska låst så det är ju inte så konstigt egentligen. Oftast är det trean som står på här hemma då de har "bäst" dagtv (om man nu måste välja). Visst är programmen rätt kassa men jag kan på riktigt bli upprörd över vissa av reklamfilmerna som visas.
 
Ta till exempel reklamen för Werthers Original. Ni har väl sett den? En riktigt smörig historia i alla fall. En liten tjej som går in i "sin favoritkolabutik". Flickan är ju såååååå söt och får smaka på kolorna som "glimmar som guld" och känner sig "mycket speciell". Eller kanske inte.
 
Den lilla tjejen som går i i affären har lockarna perfekt tillrättalagda, rosiga kinder och hon är sminkad både med mascara, ögonskugga och något slags läppstift/läppglans. Asså VAA?!! Hon är FEM år. Inte ser väl en normal femåring ut sådär? Särskilt inte när de käkar godis!
 
 
Att utseendefixering kryper ner i åldrarna är väl ingen hemlighet, men kan man göra något åt det så skall man ju givetvis göra det. Att visa en sån reklam för stackars småtjejer hemma i tvsoffan är otroligt osmakligt och ledsamt. Är det verkligen bilden vi vill ge våra barn av hur man "skall" se ut?
 
Ja som sagt så blir jag nästan illamående varje gång jag ser den reklamen och tack och lov så är den inte svenskproducerad för då vet jag inte vad jag hade gjort. Fy för sån skit på tv säger jag bara. Låt alla barn få vara barn utan att behöva oroa sig över hur de ser ut, tack!!
 
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: