Amningskupp

   
 
Sååååå nu är jag alldeles ensam här i lägenheten. Tom har tagit lilleman och åkt iväg till Vincents farmor och farfar så nu får jag den där eftertraktade och välbehövda egentiden. Hur jag ska spendera den?! Hängandes i soffan med mjukisarna på, slösurfandes på mobilen most likely. Inte det häftigaste kanske men för oss småbarnsföräldrar blir det väldigt lite av den varan så det skall bli så skönt att bara få slappna av en stund. Saknar givetvis de två pojkarna redan (hur är det ens möjligt???) men skall som sagt försöka att ta det lugnt och vila upp mig de här timmarna.
 
Så till dagens lilla äventyr. En mamma i en mammagrupp jag är med i på Facebook hade dragit igång ett konstprojekt om offentlig amning och hur illa bemött man som kvinna kan bli när man gör något så enkelt och naturligt som att amma sitt barn. Därför hade hon bjudit in en hel drös med mammor att delta i en liten amningskupp där vi alla tillsammans satt på Café Tugg i Nordstan och ammade våra bebisar samtidigt medan hennes klasskamrater dokumenterade med video och bild. Dessutom hade GT nappat på idén och skrev en artikel om hela projektet som du kan läsa här.
 
 
 
En väldigt rolig idé tyckte jag så givetvis hängde jag och lilleman på och det blev mycket lyckat. Blickarna som man fick var helt underbara men vad gör väl det. Man måste få stå på sig lite. Tycker att det är fullkomligt galet att man skall få visa både rumpa och bröst på stan när det handlar om "sex appeal" men att man t.o.m. kan bli ombedd att lämna platsen om man sitter och ammar sitt lilla barn där man "om man har otur" kanske skymtar en liten hudbit bakom huvudet på barnet. Tänk vad mycket onödig energi som läggs på att tycka illa om saker. Pust!
 
Nu har jag i alla fall bidragit till debatten om detta ämne och jag hoppas att fler mammor skall få amma sina barn i lugn och ro, för så fruktansvärt provocerande kan jag faktiskt inte förstå att det kan vara. Vad tycker ni om offentlig amning? Skall mammor behöva pumpa ut och ge på flaska bara för att de inte är innanför hemmets fyra väggar?

Postat av: mAmmi

Om barnet är över 5 år

Svar: Asså hahaha!
Alvert

2014-11-13 @ 18:41:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: