Tankar om förändringen

På coop i förrgår hade de bokrea och jag norpade åt mig denna goingen för ynka 79 kronor!! Det är en klassiker bland gravida och föräldrar som sträcker sig från plusset på stickan tills det att barnet är 6 år.
 
Jag har ju inte köpt mig en gravidbok än och tyckte att det kanske var lite sent att göra det nu. I denna finns det ett helt avsnitt om förlossning som jag nog kommer läsa X antal gånger och även om all information mellan himmel och jord du kan behöva kring spädbarnshantering, sjukdomar, uppfostran osv.
 
 
Jag och Tom pratar mycket om den stora omställningen som kommer att ske. Att man å ena sidan inte kan vänta på att få träffa honom, lukta på honom, stryka fingrarna över hans kinder och få lära känna honom på riktigt men att man å andra sidan får lite smått panik över att det faktiskt inte är så lång tid kvar.
 
Jag tror särskilt Tom, som verkligen på riktigt insett att bebis är påväg sen han fick se honom på ultraljudet och nu känner sparkar var och varannan dag, är extra rädd för den stora förändringen. Kommer han att kunna umgås med vänner och med mig samtidigt som han har detta nya lilla liv att ta hand om? Kommer han att klara av att uppfostra ett barn till en god vuxen människa?
 
Jag skulle ljuga om jag säger att jag själv inte funderar på dessa saker, men jag känner nog ett större lugn inför hela livsförändringen. Jag är helt övertygad om att det kommer bli en stooor chock och omställning i vår vardag men en förändring av vårat liv till något bättre och mer betydelsefullt.
 
Jag vet att Tom kommer att fixa papparollen galant och vi har ett fantatiskt nätverk med stöd från alla håll och kanter. Nu löser sig förhoppningsvis även ekonomin i och med Toms jobb så jag kunde inte vara lyckligare just nu.
 
Vi två skall bli tre och med tanke på att min kärlek bara växer för barnafadern och för det lilla livet i magen vet jag att vi kommer att klara detta fint! Älskar er båda mina pojkar <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: