Magiskt hallonbladste

I ungefär en veckas tid har det legat ett paket för uthämtning av mig på hemköp där vi bor och idag fick jag äntligen orken att promenera bort och hämta ut det. Det är verkligen galet hur något som en liten trip till affären kan bli ett sånt projekt men som jag misstänkte fick jag tillbaka lite av de magsmärtor jag haft, och som i princip försvunnit av vila, under promenaden. 
 
Hur som helst så fick jag hämtat paketet och detta är vad som låg i det:
 
   
 
 
Red raspberry leaf tea eller på vanlig svenska; hallonbladste. Teet har länge använts av gravida kvinnor genom tiderna för dess påstådda goda egenskaper och kan även användas av kvinnor som försöker att bli gravida. De fördelar som tet sägs uppbringa inkluderar följande:
  • Stärka immunförsvaret samt underlätta till en frisk hud och skelettutveckling för barnet
  • Låter livmodermusklerna arbeta mera kraftfullt och effektivt under förlossningen
  • Ger ett stöd till livmodern efter förlossningen för att gå tillbaka till sin vanliga storlek och minska blödning
  • Underlättar graviditetsillamående
  • Minskar smärta under förlossningen och efter födseln
  • Hjälper till i produktionen för en riklig bröstmjölk
Hallonbladste innehåller hormonet oxytocin som är ett "må bra"-hormon som frigörs vid beröring men som också har en stor roll under graviditet, värkarbete och amning.
 
Vissa hävdar dessutom att hallonbladste (likt att äta annanas och andra skojigheter) kan sätta igång en förlossning eller i alla fall göra att en redan påbörjad förlossning/förvärkar sätter fart.
 
 
 
En kopp intogs tillsammans med dagens lunch och tja, det smakade varken bra eller dåligt. Lite hö-aktigt eller kanske som ett tråkigt "yellow label"-te.
 
Jag vet inte riktigt vad jag skall tro men finns det någonting som kan hjälpa mig att förbereda min kropp inför förlossningen så är det ju värt ett försök. Särskilt ett effektivt värkarbete och snabb återhämtning känns ju ganska lovande hehe. Skulle det dessutom ge mig värkar så blir jag ju inte direkt ledsen ;) ja jag börjar bli rejält trött på att vara gravid nu men givetvis får han komma ut när han känner sig redo och det viktigaste är att han mår bra.
 
Har jag klarat 37 veckor klarar jag väl 5 till? Eller??
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: