Vecka 14

Igår gick jag in i vecka 14. Jag tycker det alltid är lika roligt när jag får gå in i en ny vecka och läsa om alla saker som händer med bebis i min app och få fota min mage och jämföra med bilder från tidigare veckor. Denna vecka står det såhär på 1177.se:
 
De flesta börjar nu få en liten mage. Fostret har blivit sju till åtta centimeter långt, mätt från huvud till stjärt. Det har fått händer och fötter, fingrar och tår. Huden är tunn och genomskinlig, och täckt av små tunna hårstrån. Små hudflagor från barnet finns i fostervattnet.
 
Fostret kan röra sig i vattnet nu, och även göra sväljrörelser. Rörelserna är inte viljestyrda ännu. Hos pojkfoster utvecklas prostatakörteln och sädesblåsan.
 
 
Och här är dagens mage:
 
 
Alla säger att tiden går så fort men jag tycker mest att dagarna släpar sig fram. Visst känns det i och för sig som det var igår jag fick reda på att jag var gravid ibland eller att jag fick se lille skrutten på ultraljud i vecka 11 men mitt uppe i det går det i snigelfart.
 
Symptom nummer ett denna vecka har varit trötthet. En helt lamslagande trötthet som man verkligen får kämpa emot. Ibland går jag och lägger mig en timma på dagen/eftermiddagen och ibland plågar jag mig själv att sitta uppe likt en zombie. Inget av det funkar särskilt bra.
Nu är det dags att laga lite lunch, stryka tvätt och städa. Skrev nyss en dugga som jag fick godkänt på så nu har jag HELG! 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: