Varit hos läkaren - Sjukskriven

Igår var jag på vårdcentralen för min enorma trötthet. Tröttheten har bara blivit värre och värre för varje vecka och just nu har jag svårt att sköta varken skola eller hemmet. Jag har t.o.m. tappat en del aptit eftersom jag helt enkelt inte ens orkar laga någon mat. Jag går dock fortfarande upp i vikt så får i mig tillräckligt men kände bara att situationen nu var ohållbar.
 
Jag fick träffa världens underbaraste läkare. Gick dit med farhågan att jag skulle träffa någon som sa "du är ju gravid så detta är helt normalt" (som varenda kotte man möter säger) men hon tog mig verkligen på allvar och jag fick ta både EKG och diverse blodprover för att utesluta allt i princip.
 
När jag skulle ta mina blodprov däremot hade de ordentliga problem med att sticka mig. De stack först i vänster arm, sen i höger. I höger gjorde det väldigt ont av någon anledning och vips så började det snurra och jag blev vit som ett lakan. Goa sköterskor kom med både saft, filt och bulle och jag fick vila en stund innan det var dags för nästa försök.
 
Fick lägga mig på en brits och en annan sköterska stack två gånger till i vänster arm medan den första sköterskan höll koll på mig. Tillslut stack hon mig på handryggen och en person fick hålla kanylen blixstilla medan den andra försiktigt bytte rör. De hade aldrig varit med om något liknande sa de då de tydligt kunde känna mina ådror men när de stack mig var de som om alla bara försvann. Haha jag låg mest och skrattade åt hela situationen xD
 
    
 
De prover läkaren kunde se såg bra ut (Hb på 137 vilket är strålande) förutom mitt blodsocker som var lite lågt. Hon beslutade sig däremot för att sjukskriva mig på heltid och förklarade för mig att trötthet i början av graviditeten är ganska normalt men det jag upplever är INTE normalt. Hon tyckte dessutom att det var superbra att jag kontaktat läkare. Började nästan grina när jag äntligen blev tagen på allvar. Min BM hade ju bara viftat bort det och sagt att det var normalt, som alla andra symptom man får stå ut med under graviditeten.
 
Sjukskrivningen innebär att jag fortfarande skall gå på föreläsningarna för att komma ut och träffa lite folk och ändå ha ett normalt liv men utan krav på prestation på förhör, tentor och obligatoriska moment. Då slipper jag plugga på kvällar pch helger och slipper den enorma tyngden av att klara heltidsstudier med denna enorma trötthet utan bara ta hand om mig själv och förhoppningsvis må bättre.
 
Sjukskrivning i vecka 19 kanske låter jobbigt för vissa men detta kom som en enorm lättnad för mig och jag är bara så oerhört tacksam för läkarna och sjuksköterskorna på Säröledens Familjeläkare för att de är så duktiga, förstående och goa. Tusen rosor till er!

Postat av: Moster Pling

Ibland är det skönt att nån "tar över" o säger ifrån:)
Va rädd om dej o bebben!!
Skolan finns kvar till sen:)
Kraaam!!

Svar: Ja det är det! Tack för fina ord.. Många kramar!!
Alvert

2014-02-21 @ 00:08:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: