Vecka 28

Och där glider jag officiellt in i vecka 28 och den TREDJE och sista trimestern. Egentligen skedde detta redan i mitten av veckan då jag redan har passerat 66.6% av tiden men trimestrarna består av hela veckor och idag går jag alltså även enligt mina appar in i den sista delen.
 
Gemensamt för de allra flesta sidor är att bebisen nu är så pass utvecklad att den med största sannolikhet överlevert om den skulle födas nu (oftast med stor medicinsk hjälp). Jag läste att i vissa kulturer har man till och med fest denna veckan för att fira att bebis nu är livsduglig eller "oberoende".
 
Egentligen förstår jag inte riktigt tjatet om det där eftersom jag självklart inte vill att lille V ska kika ut än på flera veckor men det kanske är skönt att veta ändå ifall det skulle uppstå några komplikationer.
 
Denna veckan har jag kännt att sprakarna ändrat karaktär. Det gjorde mig först extremt nervös och rädd men då han fortsätter att sprattla runt där inne och jag känner honom röra sig flera gånger om dagen så är jag inte så orolig. Nu är det mer vändningar, sprattel, sträckningar, rullningar och andra konstiga akrobatkonster istället för alla dessa buffar jag fick innan. Ibland kommer det en hård snyting farande och jag har vaknat med ömma revben några mornar så jag gissar att det helt enkelt börjar bli trångt där inne.
 
Här kommer nu veckans mage:
 
 
 
En riktigt rund och gosig boll börjar det bli och jag blir bara mer och mer otymplig desto längre gången jag blir (duuh). På höfterna har jag som ni ser små yttepytte bristningar men har än så länge inga på magen. Haqr gamla bristningar sen tonårsspurten på höfterna som bleknat så är inte så värst oroad över dessa heller.
 
Det är rätt galet vad fort magen växer. De flesta brukar säga det varje gång de ser mig. Kanske är det svårt att se själv när man går med magen varje dag men kolla på dessa bilder med fem veckors mellanrum. Herre jisses alltså.
 
 
Hur stor kommer jag att bli?
 
Nu brukar han dessutom sparka på sin pappa när han pratar med honom eller när jag sjunger för honom. Det är sååååå mysigt! Vår lilla fina skatt vad vi längtar efter dig :')
 
 

Postat av: joe

#maaaaaage #bebis #bästavän <3<3<3

Svar: #finis <3
Alvert

2014-04-25 @ 16:21:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: