Intensiv helg: Jobbintervju och Oboy

Sitter äntligen med en kopp the och njuter lite medan regndropparna smattrar på fönsterbläcket. Har haft en fantastisk men hektisk helg minst sagt.
 
I lördags förmiddag var jag på arbetsintervju som jordgubbsförsäljare inför sommaren. Var nervös men intervjun gick bra och nu ska jag bara vänta tills nästa lördag för besked. Det låter kanske lite dumt att en läkarstudent skall stå och sälja jordgubbar en hel sommar men faktum är att jag tycker det låter ganska skönt. Att få göra något helt annat två månader och få ett ordentligt avbrott ifrån studierna känns rätt fantastiskt. Lönen är dessutom 12 kronor högre i timmen än vad jag hade förra året på mitt jobb inom hemtjänsten!! Snacka om att vårdbiträden är underbetalade. Nackdelen med jobbet som jag ser det är att man inte får ob- tillägg (dock 12% semesterersättning) och inte ersättning för sjukdom. Blev lite fundersam när jag hörde detta allt men de har å andra sidan säljar tävlingar då och då bland försäljningsställena där den/de som sålde mest får en bonus den dagen a la typ 500 kronor.
 
Som ni hör så måste jag ta mig en funderare om jag mot förmodan får jobbet. Värt att nämnas är väl att jobbet sker i anslutning till och i sammarbete med större matbutiker såsom coop forum. På torsdag är det intervju på ett ålderdomshem här i Lindome så jag får väl vänta och se hur det känns efter det.
Efter intervjun fick vi Toms familj på fika en stund och på kvällen kom våra vänner. Vi grillade och spelade diverse spel och hade det riktigt trevligt tillsammans. Idag sov vi ut ordentligt och sen åkte vi hela familjen (jag, Tom och Gabriel) till Willys och handlade. Vi åkte hem och packade upp varorna och Tom var så ivrig att öppna oboyen att han lyckades täcka halva köket med ett fint brunt lager. Bara att ta fram dammsugaren igen!
Vet inte riktigt om jag är ordentligt utvilad inför kommande veckan men det får gå. Imorn börjar ju dessutom Tom på sitt nya jobb på byggmax. Spännande att se hur han trivs där.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: