Det får du för 100 kcal

Räknar man kalorier i längden blir det ganska tjatigt och tråkigt. Det underlättar därför att lära sig på ett litet ungefär att avgöra hur kaloririkt något är. Många vet detta och tycker att tjat om att choklad och kakor är onyttigt är irriterande. Det ligger dock mer i ett livsmedel än bara kalorier. Olika saker ger även olika mättnadskänsla. Man brukar prata om mättnadskänsla per kalori. Ju högre vatten-, fiber- och proteininnehåll ett livsmedel har bland annat, desto mer mättar det. Det innebär att 100 kcal sallad som innehåller både fibrer och vatten mättar betydligt längre än choklad för 100 kcal.
 
Du äter alltså samma kalorimängd men du blir hungrig och sugen fortare efter du ätit choklad vilket försvårar det när du har ett begränsat kaloriintag att gå på och inte kan bli mätt på det. Det går att "banta" utan att gå hungrig men då får man skippa livsmedel som inte ger så hög mättnad per kalori.
 
Här har ni 10 saker som du kan äta/dricka för 100 kcal:
 
40 körsbärstomater
4 rutor mörk choklad
2 dl coca cola
80 g kycklingfilé
14 Mandlar
20 g kokt pasta
1 Melon
2 dl Öl
3,5 köttbullar (mamma scans typ)
700 gram isbergssallad
Som vanligt så är en varierad kost det allra bästa och du behöver både kolhydrater, fetter och protein oavsett diet eller ej. Inga livsmedel är förbjudna, bara mindre bra, och det är du som väljer vart du vill lägga dina kalorier.
 
Vad äter ni när ni vill ha något som mättar länge men ändå inte ger så mycket kalorier?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: